Pucano na dečeka i mladića srpske nacionalnosti u Gotovuši kod Štrpca kad su išli po badnjak

ŠTRPCE

U Gotovuši kod Štrpca danas su iz vatrenog oružja ranjeni srpski dečak i mladić.

Na njih je pucano iz vozila u pokretu .
Dečak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21) ranjeni su u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, kako tvrdi Kancelarija za KiM, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac. Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarca osumnjičenog za pucnjavu.

U Beogradu se tvrdi da je na dvojicu mladih Srba pucao pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga.

U Kliničko bolničkom centru u Gračanici kažu da se radi o teškim povredama.

Mladiću je izvađen metak iz desne šake a dečak ima prostrelnu ranu.

Srbi u Gotovuši su protesvovali zbog ovog napada tražeći veće prisustvo KFOR-a i bezbednosne garancije da se slični incidenti neće ponavljati.Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarca identifikovanog inicijalima A. K. osumnjičenog za ranjavanje dvojice srpskih dečaka kod Štrpca.
“Regionalna policija u Uroševcu, posle istražnih radnji i prikupljanja podataka na terenu, identifikovala je i uhapsila muškarca starog 33 godine”, saopštila je kosovska policija.

U saopštenju se navodi da su primili informaciju da su “dve osobe, jedna stara oko 11 godina, a druga oko 31 godine, ranjene vatrenim oružjem od strane nepoznatog lica koje se nalazilo u putničkim vozilom u pokretu koje je saobraćalo iz Štrpca u pravcu Uroševca”.

Dodaje se da su “dvojica povređenih poslata u Centar porodične medicine u Štrpcu radi pružanja medicinske pomoći i nakon ukazane prve pomoći u Štrpcu, ambulantnim kolima su poslati u Gračanicu na dalje lečenje”.

“Prema informacijama kojima raspolažemo, obojica povređenih su van životne opasnosti. Sve radnje preduzela je policija, a potom su policijski istražitelji i kriminalistički tehničari Regionalnog istražnog sektora, po ovlašćenju tužioca, izašli na lice mesta i pristupili uviđaju”, kaže se u saopštenju.

Miloš Stojanović: Išli smo po badnjak, pogođen sam u ruku
“Bili smo za badnjak kao i svake godine, izašli smo na put da se slikamo i posle slikanja naišao je automobil, ispalio metak, pogođen sam u ruku”, rekao je Miloš Stojanović, koji je pogođen u šaku kada je na njega i njegovog rođaka pucano u Gotovuši kod Štrpca, prenosi RTS.

Jedan od drugovi povređenih mladića je preneo je da su išli po badnjak i da je, kada su u selu stali da se slikaju, čovek iz automobila otvorio prozor i pucao na njih.

“Sve se desilo na ulazu u selo. Odmah su pobegli”, kazao je mladić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare