Grad platio 4,7 miliona zbog ujeda pasa lutalica

VRANJE

Gradsko veće u Vranju usvojilo je novi Pravilnik po kome će se oštećenima koji su pretrpeli ujed pasa lutalica ubuduće isplaćivati nadoknada koja će iznositi 50.000 dinara za punoletna i 70.000 za maloletna lica. U prethodnom Pravilniku novčani iznosi nisu bili limitirani.

„U ovoj godini stiglo je 80 zahteva građana za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih pasa na teritoriji grada Vranja. Međutim, do sada nije bilo isplate sredstava, s obzirom da se članovi prethodne Komisije nisu sastali od 25. decembra 2015. godine. Sada je formirana nova komisija koja će se baviti tim pitanjem, čiji su članovi i lekari specijalisti – hirurg i neuropsihijhatar, koji su ujedno i sudski veštaci“, rekla je na konferenciji za novinare članica Gradskog veća zadužena za oblast ekologije i zaštite životne sredine, Marina Đorđević.

Ubuduće jedan od prioriteta  biće rešavanje uzroka problema, a ne kao do sada samo posledica. To znači da je neophodna izgradnja  novog prihvatilišta za pse, s obzirom da je postojeći u selu Davidovac ograničenog kapaciteta i uslovi nisu adekvatni, rekla je Đorđevićeva.

U prošloj godini na osnovu zahteva oštećenih građana koji su pretrpeli ujede pasa Grad Vranje je isplatio skoro tri miliona u vansudskom postupku i preko milion i 700 hiljada sudskim putem.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare