PSG Leskovac poziva grad da hitno donese mere protiv zagađenja

LESKOVAC

Vazduh u Leskovcu je i danas bio jedan od najzagađenijih u Srbiji gde je koncentracija najopasnijih PM čestica ušla u crvenu zonu. Za zagađenost vazduha u Leskovcu, nadležni su još ranije “optužili” geografski položaj, povećan broj automobila  i individualna ložišta, saopštio je Pokret slobodnih građana Leskovac. 

“Za stanje u gradu PSG okrivljuje lokalnu vlast i resorno ministarstvo zbog  nerešavanja problema koji se godinama nagomilava što direktno utiče na zdravlje građana.

Pokret slobodnih građana poziva Grad Leskovac da hitno donese mere subvencija kako bi se što veći broj građana priključio na novi gasovod i time se za sledeću zimu znatno poboljšalo stanje vazduha u našem gradu.

Takođe smatramo da je neophodno da hitno sve gradske i državne institucije u Leskovcu donesu program prema kom će preći na neki od ekoloških vidova grejanja za narednu zimu.

Građanima se mora ponuditi jasan plan promene energenata, finansijska pomoć, kao i mogućnost otplate na rate, kako bismo u skorijoj budućnosti tokom zime mogli da dišemo čistiji vazduh.

S obzirom da Leskovac i dalje čeka na postavljanje merne stanice građani nemaju informacije o zagađenosti vazduha u realnom vremenu.  Leskovac je mernu stanicu mogao da dobije još 2019.godine ali Gradska uprava nije htela da sarađuje, kako tvrdi uzbunjivač i nekadašnji načelnik Odeljenja za kontrolu vazduha Milan Jovanović, pa je ova stanica vredna 100.000€ završila u Vršcu”, navodi se u saopštenju PSG Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare