PSG: Ko je ubio Olivera Ivanovića?

BEOGRAD-KOSOVSKA MITROVICA

Ko je ubio Olivera Ivanovića? – pitanje je koje Pokret slobodnih građana postavlja tačno dve godine.

“U martu 2018. godine Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obećao da će u roku od dve nedelje izaći informacije o ubistvu. Devedeset nedelja kasnije mi i dalje nemamo odgovore na ključna pitanja. Ono što znamo je da je ubistvu prethodila atmosfera sistmskog crtanja mete na čelu spotovima emitovanim na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Visoki funkcioneri SNS-a koji su Olivera Ivanovića označavali kao izdajnika i centralnog krivca za lošu poziciju Srba na Kosovu i Metohiji sada ga predstavljaju kao mučenika.

Specijalni tim  koji vodi specijalni  tužilac u kome su pripadnici vojske, policije i BIA nikad nije javno objavio ni jedan izveštaj o svojim saznanjima. Polako se stiče utisak da je ovo samo još jedno u nizu pitanja koje aktuelna vlast gura pod tepih. Nama ne ostaje ništa drugo nego da opet ponovimo – Zašto?  Postavljamo pitanje Aleksandru Vučiću: U  čijem interesu je zataškavanje ovog ubistva? Kako je došlo do toga da istraga dve godine stoji u mestu? Da li zaista mislite da je izgovor da se informacije ne izose u interesu istrage relevantan? Kako ne postoji podatak o tome ko je ušao u prostorije stranke i isključio kamere deset minuta pre ubistva? Gde su snimci sa 17 sigurnosnih kamera koje su postavljene na lokalima u neposrednoj blizini mesta zločina? Da li mislite da bi istraga o naručiocima mogla da dovede do ljudi bliskih vlasti?

Atmosfera nastala posle samog atentata, a koja traje dve godine nam govori da aktuelna vlast nema interes da rasvetli ovaj slučaj. Često slušamo hvalospeve Predsednika o ekspeditivnosti srpske policije i tužilaštva, zašto su baš ove institucije zakazale na slučaju čije je razrešenje u opštem interesu javnost? Ovo ubistvo je na srpsku političku scenu donelo novu dimenziju mraka koji iz dana u dan postaje sve tamniji. Atentat koji nam je jasno stavio do znanja da je po život opasno misliti i delovati drugačije i dalje je nerasvetljen. Ne zna se ko je ubio Olivera, na koji način, a nepoznato je i koje naručilac kao i glavni motiv ovog ubistva. Situacija u kojoj nemamo odgovore na tri ključna pitanja samo pokazuje nesposobnost nadležnih organa da samostalno i objektivno obavlja svoj posao. Ko i zašto koči nadležne institucije da savesno i odgovorno rade na rasvetljavanju ovog ubistva.

Počekom decembra prošle godine kosovsko tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv kriminalne grupe za koj se sumnja da je učestvovala u organizaciji ubistva. Milan Radojičić i Zvonko Veselinović su optužnicom označeni kao organizatori, ali nisu navedeni kao osumnjičeni za ubistvo iako se u dokumentima njihova imena pominju desetinu puta, uz napomenu da su u bekstvu. Ova optužnica nam nije pružila više informacije o tome ko je izvršilac, naručilac i šta je motiv ovog zločina. Ponovo smo dovedeni u situaciju da poverujemo da ispred nas stoje samo glineni golubovi koji služe da zamaskiraju odgovore na ključna pitanja.

Uvereni smo da će odgovorni za ubistvo Olivera Ivanovića, kao i za medijsku hajku koja je bila priprema za njegovo ubistvo odgovarati, ma koliko to u ovom trenutku deluje nemoguće. PSG će se i dalje zalagati da dobijemo odgovore na sva pitanja vezanih za ovo ubistvo i u svakoj prilici će ponavljati – Ko je i zašto ubio Oliivera Ivanovića?  , navodi s eu današnjem saopštenju Pokreta slobodnih građana Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare