Prvoaprilski maskenbal u Bujanovcu

BUJANOVAC

Međunarodni dan smeha i šale, 1. april, mališani Predškolske ustanove „Naša radost“ u Bujanovcu, obeležili su danas tradicionalnim  maskembalom i defileom kroz centar grada.

Današnji praznik tradicionalno je obeležen smehom i šalom, a po rečima vaspitaca Predškolske ustanove „Naša radost“ u Bujanovcu, Daliborke Stankovic, najveća zaslugu za maštovitost kostima imali su roditelji

Inace, malisani su se okupili u ovako velikom broju ,  bile su  zastupljene sve grupe iz ovog vrtića,  i srpske i albanske nacionalnosti.

Na trgu su bila  deca iz centralnog vrtića iz Bujanovca i Velikog Trnovca, a takodje i grupe sa terena,  koje se nalaze u okolnim selima.

“Cilj današnjeg defilea bio je druženje a i  kreativnost roditelja . Na taj način dolazi do izražaja saradnja  ove vaspitno obrazovne ustanove sa roditeljima”, rekla je za JUGpress  vaspitačica  Frosina Kostić.

 

Istorija zbijanja šala 1. aprila je obavijena tajnom, jedni tumače da se ovaj narodni praznik pojavio krajem srednjeg veka u Evropi kao Dan svih luda koji je bio opštenarodno veselje.

Neki veruju da koreni tog praznika dosežu  do starog Rima, dok drugi kažu da se taj običaj pojavio u Francuskoj.

Medjunarodni dan smeha  danas su proslavili i mališani bujanovačkog Dečjeg vrtića „Naša radost“.

Kostimirani u različite crtane junake, zajedno sa svojim vaspitačima, deca su na gradskom trgu svojim roditeljima i sugrađanima priredili pravu zabavu.

0 0 glas
Čitanost članka

Ostavite komentar

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare