Prvi program Radio Beograda donirao 1.100 knjiga za vlasotinacku biblioteku

VLASOTINCE

Vlasotinačka narodna biblioteka ,,Desanka Maksimović” od danas je bogatija za još 150 knjiga i to zahvaljujući poklonu Prvog programa radio Beograda u okviru tradicionalne programske akcije ,,Knjiga solidarnosti”.

Pored vlasotinačke bibiloteke darodavci iz Prvog programa radio Beograd, na čelu sa urednikom Mihajlom Šćepanovićem, sutra na dan školske slave u obližnjem selu Gložanu pokloniće Osnovnoj školi ,,Sveti Sava” čak 950 knjiga. U ime vlasotinačke biblioteke knjige je preuzeo direktor Srba Takić, koji se biranim rečima zahvalio na ovom izuzetno vrednom poklonu.
– ,,Knjiga solidarnosti” je po drugi put stigla u našoj biblioteci zbog čega smo neizmerno srećni i zahvalni. Naši napori da obogatimo svoj fond knjiga, ovim darom, dobili su veliku podršku od strane ove značajne institucije iz Beograda. Inače, naša biblioteka ima preko 52.000 elektronski obrađenih knjiga,a u narednom periodu na obradu čeka nešto više od deset hiljada knjiga – istakao je Srba Takić.


Mala grupa iz radio Beograda bila je oduševljena lepotom i samoj arhitekturi narodne biblioteke ,,Desanka Maksimović”, a posebno zanimanje izazvao je veliki broj portreta poznatih vlasotinčana, nacrtanih rukom istaknutog slikara i grafičara Miodraga Nagornog(1932-2016).
– Danas smo poklonili 150 knjiga vašoj vlasotinačkoj biblioteci, a sutra u subotu na dan školske slave područnoj osnovnoj školi ,,Sveti Sava” u obližnjem selu Gložanu darivaćemo 950 knjiga, što znači da je u opštinu Vlasotince stiglo na poklon 1.100 knjiga od strane Prvog programa radio Beograda u okviru tradicionalne akcije ,,Knjiga solidarnosti”, koja traje već 46 godina. Inače, u toku jedne kalendarske godine imamo do deset akcija darivanja knjiga, što znači da ukupno poklonimo do 12.000 knjiga, i to onima kojima je ona najpotrebnija, a to činimo, po pravilu, u sredinama koje su najsiromašnije. Po drugi put sam, ovde, u Vlasotincu. Prvi put sam bio pre nekoliko godina, i to, neposredno, po obnavljanju izgorele biblioteke, kada smo sa Udruženjem knjoževnika Srbije poklonili čak 2.000 knjiga. Danas kada se nalazimo u prelepim prostorijama same biblioteke osećamo se izuzetno srećnim što smo u biblioteci koja je potpuno vaskrsla i sija punim sjajem – rekao je Mihajlo Šćepanović, urednik programske akcije ,,Karavan knjiga”, Prvog programa radio Beograda.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare