Prvi predizborni miting liste Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane održan u Grdelici

LESKOVAC


„Grdelica, i mesta koja nas okružuju, imaju novi sjaj. U ovaj predivni kraj našeg grada bila su usmerena ulaganja, investicije u infrastrukturu, obrazovanje, u bolji život naših uvaženih sugrađana“ – ovim rečima je danas u Grdelici, na prvom predizbornom mitingu liste Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane, svoje obraćanje započeo predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac dr sci. med. Goran Cvetanović.

Uz konstataciju da je Grdelica oduvek bila jedna od najjačih baza Srpske napredne stranke predsednik Cvetanović se zahvalio na podršci koju meptani ovog kraja pružaju našoj partiji i poručio im da će ovaj kraj nastaviti da se razvija:
„U narednom periodu planiramo da nastavimo rad na rešenju vodosnabdevanja. Radi se o velikom i složenom projektu sa trenutnom procenjenom vrednošću od 1,8 miliona evra u dužini od 12.060 metara, projekti su pripremljeni. Nastaviće se i uređenje puteva u dužini od preko 4000 metara, a među njima su Grdelici, Maloj Kopašnici, Zoljevu, Velikoj Sejanici, Grdelici selu, Oraovici, Tulovu i glavna ulica 29. novembra koja će dobiti novi asfalt…

Sve o čemu sam danas govorio, svi naši planovi za dalji napredak našeg mesta, oslikavaju brigu o svakom pojedincu, svakom čoveku, ženi i detetu. I da znate, već u narednim danima ponovo ćemo imati zadovoljstvo da se susretnemo sa nekima od vas. Već u četvrtak ponovo ćemo biti ovde kada ćemo uručiti subvencije za podršku poljoprivrednicima, uručićemo 72 ugovora ukupne vrednosti 3,2 miliona dinara. Nismo zaboravili ni decu, i u toku decembra ćemo svoj deci do 10 godina uručiti bogate i kvalitetne paketiće kako za devojčice, tako i za dečake. Do kraja ovog meseca ćemo roditeljima učenicima od 2. do 8. razreda uplatiti na tekuće račune od 7 do 13 hiljada dinara, a pošto ste, verovatno već nabavili knjige, deci ćete omogućiti ono što je najpotrebnije, i to je prvi put da je neko sproveo takvu akciju, a svi su mogli pre nas da urade.“

Podsetio je na razvoj privrede i rad holandske firme VNB Nitinga, preduzeća Fuš, prodajnog objekta Zlatan trag, nove pumpe Knez Petrol na ulazu u varoš, rad komplesa Vile Jana… Ističući da je grdelički kraj sada cilj brojnim posetiocima, pohvalio je Dom kulture Grdelica i organizaciju brojnih događaja, kulturnog, sportskog i zabavnog karaktera…

„Sve to, dragi moji sugrađani, Grdeličanke i Grdeličani, ne bi bilo moguće da se u Grdelici nije ulagalo i da se nije gradilo.

Sarajevski most, svedok stradanja, oštećen je tada, 12. aprila 1999. godine prilikom raketiranja voza, i zato smo ga rekonstuisali i obnovili u potpunosti. Zajedno sa izgradnjom mosta u Graovu i rekonstrukcijom puta u Koraćevcu, pristupnim saobraćajnicama ulaganjem od više od 4 miliona evra, Sarajevski most će biti podsetnik tog događaja i još važnije simbol snage našeg naroda. Ne znam da li ste imali prilike da ga vidite u večernjim satima, ali je svojim osvetljenjem sličnim mostu Vrla u Vladičinom Hanu i postaće prepoznatljivo obeležje na ulasku u naš grad, ponos za amanet budućim generacijama da nastave da grade našu zemlju, čuvajući uspomenu na pretke i bogatu istoriju. Hvala svima na strpljenju, što je saobraćaj morao da se preusmerava kroz Grdelicu, zbog buke i prašine, most je završen u punom je sjaju i očekujemo da u narednih desetak dana dođe predsednik Aleksandar Vučić i da svi zajedno pustimo Sarajevski most u funkciji.

Verujem da je teško zamisliti da je ovoliko vredan i veliki projekat samo deo investicija u saobraćajnu infrastrukturu u vašem, grdeličkom kraju. Osnovni i noseći projekat od državne važnosti ovde, u Grdeličkom kraju, na koji se maštalo decenijama je izgradnja južnog kraka Koridora 10 vredna 350 miliona evra. Ali, dragi moji, ja vam nadalje neću izneti previše brojeva, samo pojedine. Brojevi jesu važni, novac jeste važan, bez njega ne možemo uraditi ništa od svega ovoga, ali mi taj novac, koji je vaš novac, vraćamo kroz sva ulaganja i kroz sve projekte, male, velike, ali značajne, jer nama je čovek u centru dešavanja, vi ste nam ono što nas interesuje, bez vas ne bismo mogli da postignemo sve što smo uradili.“
Predsednik Cvetanović je podsetio na ulaganja u školske objekte, naglasio da su učionice toplije zbog energetske efikasnosti, a deca bezbednija nakon postavljanja ograda, govorio o putevima koji su u prethodnom periodu uređeni, kao i na izgradnju i uređenje objekata mesnih zajednica i investicije u obnovu mehanizacije JKP Grdelica.

Predsednik Cvetanović je danas govorio o delovanju opozicije u Leskovcu. Naglasio da je u gradu boravio Miroslav Aleksić i da je svoje istomišljenike okupio u jednom lokalu sumnjivog morala, dok se svi oni koji prate SNS i koji su danas podržali miting okupljaju u Domu kulture i šalju poruke, ljubavi, jedinstva i sloge. Naglasio je da se svako kreće u granicama svoje pokvarenosti i upoznao javnost sa činjenicom da je Aleksić namestio novac u iznosu od 54,7 miliona dinara jednoj organizaciji dok je bio na čelu grada u Trsteniku, a koju je osnovao sa ženom i tastom.

„I kada se kaže, oni ili mi, slažem se, i to između njih koji nisu uradili ništa, ili mi koji nismo uradili dovoljno, ali se stalno trudimo i radimo na svim poljima i radićemo, zato što to zaslužujete“ naglasio je obraćajući se okupljenima u sali Doma kulture u Grdelici.

Upitao je zašto Demokrate nisu podržale poljoprivrednike kada su imali priliku za to, a sada poručuju da će izdvojiti 10% budžeta na te namene.

„Zato što je bilo 80 milona na računu Republike Srbije, a danas ima na računu 5 milijardi evra naše države, naše prelepe Srbije. Na računu grada Leskovca 780 miliona dinara, odnosno 6,7 miliona evra. Kada uporedite cifre, penzioni fond za naše penzionere mesečno iznosi 400 miliona evra, a nekada nije mogla da se isplati ni četvrtina. Zahvalni penzionerima i zato će dobiti 20 hiljada dinara i prethodnih dana ste dobili pakete koji nemaju vrednost, već su znak pažnje, zato hvala svima vama.

Pomenuo je da je sada urađena fiskalna konsolidacija, a da su prethodni rukovodioci izvršili fiskalnu dehumanizaciju, da su ispraznili sve fondove, da nije bilo redovnih penzija, ni plata, da su zatečeni dugovi, neisplaćene zarade, da je u jednom transferu isplaćeno dugovanje za sve zarade, da Leskovac danas nema nikakva zaduženja, isplaćeni su svi dugovi, nema kredita i podsetio da je dug iznosio 2 milijarde.
Govorio je i o ulaganjima u sport.
„Podsetiću da je 2012. godine za sport izdvajano 18 miliona dinara, ove godine je bilo 155 miliona dinara, pa uporedite, i plus 144 miliona za rad SRC Dubočica, iduće godine već idemo na 175 miliona dinara, i na taj način smo pokazali da je sport jedna predivna delatnost i da sad imamo rukometaše koji pobeđuju i koji igraju superligu, da imamo GFK Dubočica koji postoji 100 godina, koji su drugi u prvoj ligi, imamo najbolje odbojkaše, košarkaši igraju danas u 17 č., imamo 7 prvoligaša, dok smo 2012. godine imali 7 gubitaša. Zato nam je vaša podrška potrebna!“

Danas je predsednik GrO SNS Leskovac Cvetanović govorio i o ulaganjima u bolnicu, 5 miliona evra u spoljašnjost, pomenuo radove koji će biti u procentu od 50% do kraja godine i da će za godinu dana biti završena investicija od 45 miliona evra. Kazao je da će naredne nedelje u bolnicu stići magnetna rezonanca vredna 192 miliona dinara , nakon svih aparata koji su već u bolnici i podsetio da lista Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane jedina ima 13 lekara na listi i podsetio da još dve liste vode lekari koji nemaju na listama svoje kolege.

Osvrnuo se i na grejanje u Medicinskoj školi, kazao da je grejanje u funkciji, sa novom podstanicom i da sve radi punim kapacitetom i dodao da i u školi u Predejanu u ponedeljak može da se očekuje početak grejanja i zahvalio se roditeljima i deci na strpljenju i toleranciji.

„U Srbiji se sprovode procedure gama i iks nožem, a želim da vas obavestim i da će preko milion i 100 hiljada evra biti usmereno ka izgradnji angio sale u našoj bolnici.

„Mesta grdeličkog kraja, kao i čitav jug Srbije, dugo su čekala bolje dane, dugo su stagnirala uspavana i zanemarena. Danas ovaj prelepi deo našeg Leskovca i naše zemlje, živi te bolje dane. Blagodareći svom geografskom položaju Grdelica je uvek bila važan komunikacioni centar, kroz koju se uvek prolazilo u pravcu sever – jug i obratno, ali nekada je život samo prolazio pored Grdelice, a danas se život u Grdelici živi. Da bi Grdelica nastavila da živi, da bi Predejane nastavilo da živi, da bi se udahnuti život održao u plućima okolnih mesta, 17. decembra zaokružite broj 1.

Zaokružite svoju i budućnost svoje dece. Podržite republičku listu Aleksandar vučić – Srbija ne sme da stane i lokalnu Aleksandar vučić – Leskovac ne sme da stane, jer podrška ovim listama znači da Grdelica ne sme i neće stati nikada više.“

Na današnjem predizbornom skupu obratile su se i kandidatkinje za odbornike u Skupštini grada Leskovca sa liste Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane iz ovog kraja. Dve majke koje su odlučile da svoju porodicu grade u Predejanu i Tulovu su danas rekle zašto su se odlučile na taj korak.

Najpre se obratila dr Aleksandra Stojilović, lekar u Ogranku Doma zdravlja u Grdelici:

„Porodica je ono to nas oblikuje, smisao života i glavni izvor ljubavi i topline, baza koja nam daje snagu da guramo napred i kojoj se vraćamo kada nam je najteže! Porodicu pored srodnika, čine i oni koji koračaju uz nas, drže za ruku onda kada nam je najpotrebnije. Upravo tu porodicu ja gradim u Predejanu, u vremenu kada se hrli ka nekim većim gradovim.
Predejene se sa godinama izmenilo. Dok sam ja do škole nekada išla zemljanim, moja deca danas idu asfaltnim putem! Veći broj ulica je saniran i asfaltiran! Asfaltirana je ulica koja vodi ka selu Predejane, deo ulice ka naselju Bričevlje i Aište, koja je bila gotovo neprohodna!

Izgradnja koridora 10 ruinirala je put u Koraćevcu. Doblili smo obećanje od grada i države da će put biti saniran. To je urađeno i ta deonica je sada pod asfaltom! Završava se asfaltiranje starog drumskog puta, pa se do Grdelice može doći i alternativim putem! U svim ulicama u Predejanu je postavljena ulicna rasveta! Sa otvaranjem novih fabrika i kompanija u Leskovcu i celom Jablaničkom okrugu danas u Predejanu gotovo da nema kuće u kojoj 2 ili više članova porodice nije zaposleni.“

Aleksandra Ristić, master psiholog iz srednje škole u Grdelici, iz Tulova, je danas na skupu rekla:

„Odlučila sam da se nakon školovanja vratim u Leskovac, u moj kraj. To je bila ispravna odluka, jer i u Leskovcu ima radnih mesta. Tulovo je mesto koje je zaista idilično za život, zbog svog geografskog položaja podno planine Kukavica često ga nazivaju i „vazdušnom banjom“.

A opet smo zahvaljujući dobrim putevima koji se održavaju redovno, povezani sa Leskovcem i Grdelicom, te se brzo stiže i do posla. Prema podacima iz poslednjih popisa stanovništa , ovo je mesto iz koga se najmanje iseljavaju ljudi, a jedan od glavnih razloga je i taj što se dosta mladih ljudi, pogotovo žena, zaposlilo u fabrikama u poslednjih 5 godina. Te fabrike su rezultat rada i lokalne samouprave, gospodina Gorana Cvetanovića i predsednika Aleksandra Vučića.

Iz ugla jedne mame, trogodišnjeg dečaka, jako mi je važno što u selu imamo vrtić i četvorogodišnju školu. To olakšava mladim roditeljima da rade.

Smatram da je jako važno da nastavimo da radimo na uređenju i razvoju manjih sredina poput Tulova, Zoljeva, Zagužana i Male Grabovnice, ali i Grdeličkog kraja, kako bi naše porodice ostale u svojim mestima, kao i naša deca.“objavljeno je na sajtu leskovačkog SNS.(kraj) SNS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare