Prvi međunarodni festival hrane i pića “Taste Kruševo”

LESKOVAC

Na Prvom Međunarodnom festivalu hrane i pića pod nazivom „Taste Kruševo“ u Severnoj Makedoniji učestvovalo je sedam škola iz Severne Makedonije i leskovačka Trgovinsko-ugostiteljska škola.

„Okusi Kruševo” je festival hrane na kome učestvuje više ketering škola, a takmičenje se odvija u dve kategorije. Prvog dana učenici su imali zadatak da prezentuju kuhinju kraja iz kog dolaze. Učenici TUŠ predstavili su se jelima gde je najveći akcenat stavljen na roštilj i pripremu „Leskovačkog voza“, hladnog predjela i serviranje sireva iz naše okoline, ali i jela sa paprikom koja je zaštitni znak mesta iz koga dolaze naši učenici. Drugog dana, nastupilo se sa pripremanjem jela makedonske nacionalne kuhinje – „Kruševski čomlek“. Učenici takmičari Lazar Ilić i Nikola Ilić, pod mentorstvom profesora Miloša Đorđevića i člana komisije Dragoljuba Pejčića osvojili su u obe kategorije prva mesta i četiri zlatne medalje, a osvojili su i pehar kao sveukupni pobednici ovog trodnevnog festivala.

„REPINSKI RIBLjI KOTLIĆ“ REPINCI

Trgovinsko ugostiteljska škola Leskovac je učestvovala na četvrtoj po redu manifestaciji „Repinski riblji kotlić“, koje je održano u mestu Repince, nadomak Vladičinog Hana. Na ovom takmičenju, koje je ove godine imalo 16 prijavljenih ekipa koje su se takmičile u pripremanju riblje čorbe, TUŠ je učestvovao prvi put. Među ekipama koje su učestvovale bilo je i ekipa iz Severne Makedonije, okoline Vladičinog Hana i Vranja.Takmičare škole činile su dve ekipe obrazovnog porfila kuvar. Prvu ekipu su činili sledeći učenici: Stamenković Anđela, Spasojević Marija i Stanković Bogdan, dok su u drugoj ekipi bili: Stojiljković Milica, Petković Mirjana i Mladenović Aleksa, pod mentorstvom profesora Miljana Ilića. Učenici leskovačke škole osvojili su pehar za „Fer plej“ ekipu na ovom takmičenju, a svi zajedno su uživali u zajedničkom druženju i pripremi riblje čorbe, stekli nova iskustva i prijateljstva, vratili se puni lepih utisaka i energije za nove izazove i uspehe.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare