Prva utakmica na novom gradskom stadionu

VRANJE

Mladi fudbaleri iz Vranja i Montane u Bugarskoj odigrali su prvi prijateljski meč. Oni su igrali na terenu koji je rekosnstruisan u okviru Projekta „Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata“. Teren u Vranju ima dimenzije 104 sa 65 metara i ispunjava uslove za takmičenja.

Turnir traje dva dana, a u njemu učestvuju deca od 11 do 14 godina. Vranjanci su već posetili grad Montanu, a ovo je uzvratna poseta.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković izrazio je zadovoljstvo što je teren dobio novo i bezbedno ruho za sportsku rekreaciju dece. „Iako je bilo neverica kod pojedinaca da će teren biti završen, drago mi je što danas imamo prilike da na najbolji način pokažemo naše zalaganje na izgradnji sportske infrastrukture. Radovi jesu pomerili neke termine, ali najbitnije je da će kompletna rekonstrukcija biti završena u predviđenom roku, do 22. novembra”, rekao je Milenković.

U sklopu projekta, pored novog terena sa podlogom veštačke trave, oko stadiona je postavljena i ograda, koji će obasjavati nova rasveta.

 „Realizacijom ovog projeka prekogranične saradnje stvaramo nove mostove prijateljstva i uslove za zdrav razvoj dece. Na novom terenu deca koja se bave sportom imaju priliku da pravilno razvijaju svoje talente, a u budućem periodu ovo će postati mesto kojim ćemo se ponositi”, rekao je Đorđević.

On je dodao da je neophodno da se od najmlađeg uzrasta stvaraju profesionalni uslovi, tako da je ovo odličan primer  saradnje.

„Za nas je ovaj projekat bio uspešan. U Montani su sagrađena dva manja fudbalska terena, jedan sa veštačkom, jedan sa prirodnom travom. Ovo nije kraj saradnje i očekujem da se nastavi u okviru drugih projekata. Naša saradnja dalje će se razvijati u oblasti turizma, unapređenja položaja mladih i prevencije rizika od elementarnih nepogoda“, istakao je Tihomir Antonov, zamenik predsednika opštine Montana.

Radovi na Gradskom stadionu u Vranju  su još uvek u toku. Projekat predviđa izgradnju travnatog terena, ograde i osvetljenja.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare