Prva faza – u prevoz samo sa personalizovanom bus-plus karticom

BEOGRAD

Od sledećeg petka ponovo počinje da radi gradski prevoz u Beogradu. Ali ne za sve i po novim pravilima.

U prvoj fazi moći će da se voze samo oni koji idu i vraćaju se s posla. Jovica Vasiljević iz Sekretarijata za javni prevoz otkriva za RTS koja su to pravila koja će važiti u autobusima od 8. maja.

  1. U prvoj fazi vozila gradskog prevoza će moći da koriste samo zaposleni i to oni koji poseduju personalizovanu bus-plus karticu sa oznakom A1, tj. kao zaposlena lica.

Gostovanje Jovice Vasiljevića u Beogradskoj hronici

  1. Radni nalog biće potreban zaposlenima ukoliko budu išli na posao ili se vraćali s posla za vreme policijskog časa.
  2. Neće biti merenja temperature na ulazu u autobuse, ali je obavezno nošenje maski i rukavica.
  3. Ulaziće se na jedna, a izlaziti na druga vrata. U svakom vozilu će biti redar koji će kontrolisati da li građani nose maske i rukavice, kao i koliko je ljudi u vozilu.
  4. Unutar autobusa važiće posebna pravila gde će smeti da se sedi ili stoji. Na sedištima će biti postavljene nalepnice sa uputstvom na koje sedište sme, a na koje ne sme da se sedne, kako bi se poštovalo pravilo distance. Iz istog razloga na podu će biti postavljene trake sa uputstvom gde treba da se stane i na kojoj udaljenosti.
  5. Preporuka je da se ne koriste klima-uređaji, već da otvaraju prozori i da se obezbedi prirodna ventilacija. Ipak, u vozilima u kojima nije moguće otvaranje prozora biće uključivana klima u danima kada budu visoke temperature.
  6. Biće pojačana dezinfekcija svih vozila. Obaveza vozača je da na svakoj okretnici provetre autobuse, kao i da se dezinfikuju validatori i rukodržači.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare