Protiv Džunića podignuta optužnica

NIŠ

U Višem sudu u Nišu potvrđeno je da je  protiv odbornika u gradskom parlamentu i bivšeg predsednika opštine Palilula, Bobana Džunića  podignuta optužnica, zvog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i falsifikovao službene isprave.

Kako je JUGpress već pisao Boban Džunić, bivši predsednik GO Palilula u Nišu i bivši direktor niške Elektrodistribucije, priveden je 7. juna prošle godine u akciji “Signal” zbog sumnje da je umešan u finansijske zloupotrebe za vreme dok je bio na čelu Opštine jer je navodni  bio umešan u malverzacije vezano za projekte dok je bio na čelu opštine Palilula. On je osumnjičen je da je proneverio blizu tri miliona dinara koje je dobila ova opština preko projekata Evropske unije za vreme njigovog mandata (2012.-2016.).

MUP u saopštenju navodi da “postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni tokom sprovođenja programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, za projekat „LIVINGGRIN“, pribavili imovinsku korist od 2.930.000 dinara osumnjičenom B.Dž. uz falsifikovanje dokumentacije u postupku javne nabavke promotivnog materijala.

Jugpress je pisao i da je zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprave, pored B.Dž., uhapšen  i N.B. (1985), koji je kao menadžer projekta bio angažovan po ugovoru o delu sa gradskom opštinom Palilula. Krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv još  tri osobe.

Promotivni materijal, kako se sumnja, nije izrađen i isporučen gradskoj opštini Palilula, već je novac podignut sa računa i predat osumnjičenom B.Dž kaže se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije

Džuniću je 10.7.2017. godine ukinut pritvor.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare