U protestnoj šetnji povodom godišnjice od ubistva i porodica Olivera Ivanovića

BEOGRAD

Paljenjenjem sveća ispred Hrama Svetog Save i zvuke pesme “Vostani Sebie” završena je protestna šetnja povodom godišnjice od ubistva lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića.

JUGpressov izveštač sa lica mesta navodi da je večeras bilo najviše građana u koloni od kad su počeli građanski protest

Građani su zapaljene sveće ostavili ispred hrama Svetog Save jer im nije dozvoljeno da udju unutra.

Kolona od više desetina hiljada ljudi u 18 časova sa Studentskog trga, a predvodili su je predstavnici Lokalnog fronta koji su od 12. januara iz Kraljeva pešačili do Beograda.

Oni su nosili veliki transparent na kome je pisala Oliverova poruka pred lokalne izbore u Mitrovici “Nas je ipak više”, a u potpisu “Počelo je” i “Jedan od pet miliona”.

Građani nisu nosili druge transparente, šetali su u tišini, a na Trgu Slavija su upalili sveće i svetla na telefonima.

Među onima koji su šetali bila su i trojica sinova Olivera Ivanovića iz prvog braka, brat, sestra , bratanac, neki do članova Ivanovićeve stranke, bivši predsednik Srbije Boris Tadić , opozicioni lideri Zoran Živković, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Dušan Petrović, Dragan Šutanovac, Pavle Grbović, Saša Radulović.

Tokom šetnje nije bilo incidenata, a nije bilo vidljivo prisustvo policije u uniformama.

Na početku šetnje , na platou ispred Filozofskog fakulteta glumac Branislav Trifunović rekao je da je to memorijalna šetnja u čast “čoveka koji je mislio svojom glavom i borio se za mir za mir i zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji”.

“Godinu dana kasnije ne zna se ko ga je likvidirao i ko je izgovorio ‘smaknite ga’, samo smo dobili informacije ko nije”, rekao je Trifunović i ocenio da je u pitanju političko ubistvo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare