Protesti za praznik “pauziraju”

NIŠ

Jedanaestog dana “Protesta protiv diktature”, učesnici protesta sastali su se na Trgu Kralja Milana, Obrenovićevom ulicom prošetali do Pravnog I Ekononomskog fakulteta, prošli pored “Šivare I protesnu šetnju završili , kao I svih dana do sada, ispred Gradske kuće.

Učesnici protesta zaustavljali su se ispred Banke dobročinstva da bi donirali novac za lečenje deformiteta kičme Nišlije Andrije Stanišića. Prethodnog dana na ovaj način prikupljeno j je oko 24 hiljade dinara.

   

Ovoga puta Nišlije su izneli i posebne zahteve. Dan pre, u sredu,  tražili su da se isplate radnicima propalih firmi zaostale zarade. Sada su dodali još nekoliko konkretnih zahteva : uvođenje prazne stolice u javnim preduzećima radi kontrole poslovanja,  stroža kontrola gradskog budžeta, ukidanje duplih funkcija, ukidanje nepotizma i čišćenje’ opštine od fiktivno zaposlenih  ,  krivično gonjenje sudskih službenika zbog nepostupanja po krivičnim prijavama , formiranje regionalnog medijskog javnog servisa, transparentnije zapošljavanje u javnom sektoru.Mladi su protiv subvencioniranja stranih investitora I traže ulaganje u domaće inicijative, lokalno preduzetništvo i otvaranje radnih mesta.

Istaknuti su I zahrvi koje muče Nišlije godinama – izmeštanje pruge I formiranje azila za pse.

Ovaj spisak, kako su rekli, nije konačan. Pritom pozvali su sve građane, organizacije, grupe, sindikate da im se pridruže kako bi napravili jedinstvenu listu zahteva.

Učesnici protesta su se dogovorili da tokom praznika ne izlaze na ulice. Sledeći protest zakazan je za ponedeljak, u 18 sati , kao I do sada na Trgu Kralja Milana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare