Protesti u Nišu – Milojko Pantić – “ na vlasti je Ali baba”

NIŠ

Četvrti protest pod sloganom “Jedan od pet miliona” održan je u Nišu  i na njemu je ovoga puta bilo mnogo više ljudi nego na dosadašnjim protestima. Kao i prethodnih nedelja na protestu nije bilo stranačkih obeležja. Nošene su parole “Stop teroru”, “Niš bez straha” “ Ovo je naš grad”, “ I preko babe ubiraš glasove”…

Protest je počeo minutom ćutanja za ženu stradalu juče u saobraćajnoj nesreći kod naplatne stanice Doljevac.

Više od dvadeset minuta skupu se obraćao sportski komentator Milojko Pantić, koji je podsetio da je u ovom gradu u prošloj godini  zapaljeno 11 automobila, a počinioci nisu otkriveni niti procesuirani.

Pantić je predsednika Aleksandra  Vučića nazvao Alibabom

“Srbija je dobila političkog Alibabu sa 40 razbojnika. Oni su Srbiju pretvorili u svoju pećinu Sezam. Naš Alibaba nije nikakav diktator, on je smešan glumac, smešniji od Fernandela koji je glumio Alibabu u čuvenoj francuskoj komediji. Bio bi još smešniji da po nas nisu tragične sve njegove istorijske izjave i sve  što radi u našoj zarobljenoj državi.

Govorio je o raspisivanju izbora “ kad gora  zazeleni a ova ova vlast raspiše , po ko zna koji put protivustavno i protivzakonito , onda građani treba da opkole Skupštinu i Predsedništvo i ta opsada treba da traje dok on ne podnese ostavku i vrati građanima višestruko zloupotrebljen mandat predesnika,”rekao je Pantić.

Nakon toga, kako je kazao, treba formirati najslobodniji parlament na svetu sastavljen od građana koji protestuju po celoj Srbiji . Ta vlada, rekao je Pantić treba da zabrani da na izborima učestvuju partije i lideri “komunistićko-nacionalističke- kriminogene koalicije” koja “ tri decenije uništava Srbiju”

Pantić je rekao  da Srbija ima  ljude od “ znanja, morala, časti i poštenja” koji bi mogli da budu u Vladi.

On je kritikovao ministra prosvete Mladena Šarčevića, “nekakvog nastavnika geografije”  zbog njegovog reagovanja na univerzitetsku podršku građanima koji protestuju širom Srbije rekavši da “tu nema ozbiljnih imena”, a potom je naveo imena koprofesora koji podržavaju protest kao i imena “ doktora” koji su sada na vlasti.

Pantić je kritikovao i patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja, koja je nazvao “ “nedostojnikom” . Umesto da kao Sveti Sava bude sa svojim narodom, on je prodao Isusovu veru za Vućićevu večeru”

“Takav nam nije potreban i protiv takvih je ustala Srbija. I sada samo mirno, strpljivo, hrabro i dostojanstveno”, završio je Pantić, sportski komentator na današnjem protestu u Nišu.

Okupljenim građanima obratio se prof dr. Zoran Dimić sa Filozofskog fakulteta u Nišu koji je rekao da “nisu građani ove države tu zbog političkih partija. I nisu političke partije suvereni nosioci političkog života u ovoj državi, već su to upravo građani.”

Kao glavnu poruku sa večerašnjeg skupa dr Zorana Dimić je uputio partijama i političarima koji podržavaju ove proteste “Svrha ovih protesta nikako ne sme biti samo još jedna promena  političke garniture već mnogo više od toga. Radikalna promena načina upravljanja institucija ove države. To je ono što nam je potrebno rekao je Zoran Dimić.

.Učesnici su protest nastavili šetnjom glavnim ulicama Niša. A pre protesne šetnje ponovljeni su zahtevi –  ostavku ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović,   tavku  gradonačelnika Niša Darka Bulatovića,  zaustavljanje partijskog zapošljavanja,  vraćanje osnivačkih i upravljačkih prava nad aerodromom “Konstantin Veliki”, oduzimanje imovine javnim izvršiteljima,  oslobađanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu, isključenja struje socijalno ugroženim građanima, obezbeđivanje svih pružnih prelaza,  rasvetljavanje serije paljevina automobila u Nišu  i revidiranje visokoh cena daljinskog grejanja u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare