Protesti u Nišu bez šetnje

NIŠ

Četrnaestog dana protesta hladnoća i kiša poremetili su uobičajeni scenario protesnih šetnji kroz grad.

Nekoliko desetina najupornijih nije odustalo od protesta ” protiv diktature”, ali se njihovo okupljanje u centru grada uglavnom tu i odvijalo.

Uz zvižduke, trube, i parole nekoliko desetina nezadovoljnih Nišlija stajalo je “kod konja” a potom se kratka kolona uputila prema Gradskoj kući.

Nezadovoljni građani insistirali su na tome da ne planiraju da odustanu od protesta, na šta računa političko rukovodstvo.  Oni su, kako je rekla jedna od prisutnih studenkinja,  istakli svoje zahteve i neće odustati od njih sve dok se ispune. To je u interesu sadašnjih generacija ali i budućih. Ako se sada odustane, poručili su sa protesnog mitinga ispred Gradske kuće, Srbija će se ugasiti. Studenti to neće dozvoliti jer nisu apolitična, pasivna omladina, kako su ih do ovih protesta okarakterisali.

Istakli su da insistiraju na zdravstvenoj zaštititi jednakoj za sve, kao i na socijalnoj i ekonomskoj politici koja neće štititi tajkune već će biti u interesu naroda.

Demonstranti su sutrašnje protestno okupljanje na Trgu kralja Milana zakazali takođe za 18h.

Pozvali su sve građane da im se pridruže jer njihov protest je, kako su kazali “ maraton “ koji se trči bez obzira na vremenske prilike a ne trka na 100 metara.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare