Protesti u Leskovcu: Šta je potrebno uraditi za ovaj grad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Mi imamo dva zahteva, da krivično odgovaraju političari na vlasti zbog situacije sa koronom i da se ponište lažni izbori, rekao je na večerašnjem protestu u Leskovcu Vladimir Šiškin.

On je okupljenima pokazao fotografije sa mitinga leskovačkog SNS u predizbornoj kampanji i javno upitao da li su oni bili odgovorni i vodili računa o merama zaštite kada su okupljali svoje članove i aktivisti u predizbornoj kampanji.

Šiškin je upitao i da li su kafići i ugostiteljski objekti najveći problem u vreme korone pa im se ograničava radno vreme i kako to što je leskovački SNS vodio svoje aktiviste od sela do sela i držao predizborni miting u zatvorenom, u motelu Predejane nije bio problem

Aleksandar Rangelov je rekao da je odluka o uvodjenju vanredne situacije politička i ukazao na neozbiljna odnos odgovornih prema ovoh pandemiji od njenog početka.

On je podsetio na genezu pojavljivanja prvih slučajeva korone u Kini i Srbiji i neadekvatnog reagovanja nadležnih na početku ali i u jeku pandemije kada su , zbog izbora, ukinuli sve mere.

Predrag Mitrović je ukazao na ključni problem u Leskovcu i Srbiji da su na odgovornim pozicijama neadekvatni i nestručni ljudi.

“On je rekao da gradjani Leskovca i Srbije moraju da se ujedine da bi zajedno lakše prevladali ozbiljne prepreke i probleme koji ih očekuju u bliskoj budućnosti.

Mitrović je govorio i o tome da je neophodno da stručni ljudu rade posao koji najbolje znaju da rade i da je nedopsutivo da nekome prvi posao bude pozicija pozicija načelnika okruga ili direktora javnog preduzeća.

On je istakao da Leskovca ima sposobne i stručne ljude i da je neophodno da oni udruže snage da bi sprečili dalje propadanje grada bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadaju ili su politički neopredeljeni.

On je pozvao Leskovčane da se sutra pojave u što većem broju na protestima.

Mladi Miloš Stajić je govorio o problemima koje imaju mladi i o tome koliko je važno da oni dobiju prostor i mogućnost da urade nešto za sebe i svoj grad.

Prati
Obavesti me o
guest
3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sandra
Sandra
11 meseca pre

Takve mane ko ovaj Siskin ima svaki drugi covek. Pa nije tuzen on za mobing i maltretiranje, nego ovi sns- gradonacelnikovi direktori!

vlast ne postuje zakone
vlast ne postuje zakone
11 meseca pre
Odgovori  Sandra

Sve ovo, sto ovde kazemo, treba da prepoznaju govornici i da raskrinkavaju namere vlasti koja kompromitujue okupljanja kompromitujuci govornike. Svaki govornik treba da podje od sebe i da prizna da mozda nije svetac, ali da je svakom gradjaninu dopusten greh, za razliku od predstavnika vlasti koji moraju da postuju zakone, pa navedite njihove, prestupe, prekrsaje, pa pitajte gradjane sme li takva vlast da se stavlja na celo gradjana. I uvek govornici moraju da napomenu da ih fotelje ne zanimaju, da nisu na protestima zbog fotelja. A ko ce biti buduci gradonacelnik, pa to trenutno boli samo sadasnjeg, koji se plasi sta ce da izgubi. A gradjani ce dobiti samo njegovim odlaskom, nevazno je ko je sledeci.
Obavezno pozovite razocarane pristalice naprednjaka, njih je bilo najvise medju gradjanima zato sto su bili ucenjivani zaposlenjem dece. Takodje, oni najvise znaju o izbornim kradjama, pozovite ih da kazu sugradjanima kako se kralo, videcete, vremenom ce se tacno cuti ko je, sem zareta, ucestvovao, organizovao, sve prevarne radnje u izborima u Leskovcu i okolini.
Samo zajedno uz reci poziva drugima da dodju i ohrabrenja izaslima da nemaju sta da izgube, jer cemo svi tek izgubiti, mozete omasoviti skup.
Uostalom, navedite da se i usvetu gradjani bore za svoja prava. Niko nece da trpi da vlast ne postuje zakone, a da ih donosi da pritiska gradjane.

bravo za potpunu vest
bravo za potpunu vest
11 meseca pre

Za razliku od neobjektivnih portala, nas jugpress je naveo sve govornike, cime je upotpunio vest o tome koliko su demonstracije sve sadrzajnije,. Drugi portali su namerno navodili samo Siskina, kojem vlast nalazi najvise mana, sa zeljom da kompromituju demosntracije. Neko ko bi hteo sutra da se pridruzi, uplasen je inforacijama od strane vlasti kako je Siskin negativac. Medjutim, tu je bilo dosta govornika, mladih, starih, politicki iskusnih, cistih gradjana, lekara. Divno je sto su pozvali na jedinstvo, da se niko ne oseti suvisnim, da su svi dobrodosli da ima mesta za sve. Treba pozvati roditelje ove omladine, pa i roditelje seniora, penzionere, neka kazu koliko im drzava duguje , moze Pedja da im sracuna, pa nek priupitaju kada misli drzava to da vrati?