Protest vaterpolista i fudbalera ispred Gradske kuće

NIŠ

Igrači, rukovodstvo i članovi stručnog štaba Vaterpolo kluba Nais i Fudbalskog kluba Delijski vis protestovali su danas ispred Gradske kuće u Nišu zbog najavljenog smanjenja budžetskih sredstava za sportske klubove u tom gradu.                                        

Predsednik Skupštine vaterpolo kluba Nais Milan Krstić podsetio je da Grad Niš namerava da naredne godine izdvoji iz budžeta samo 150 miliona dinara za sve sportske klubove, što je 62,5 odsto manje u odnosu na 2020. godinu kada je taj iznos bio 400 miliona.

 On je dodao da je ovo pokušaj da se to promenim  na sednici Skupštine grada Niša jer je na ovaj način onemogućeno funkcionisanje klubova.

                                     Kazao je i da se potrudio da o problemu sa kojim su suočeni sportski klubovi u Nišu obavesti predsednika države Aleksandra Vučića i sve gradske strukture. Na njima je, dodao je, da odluče da li Niš treba da se svede na palanački sport.

                                       Prema Krstićevim rečima, sportski klubovi u Nišu su se već odrekli svega, a nakon novog smanjenja budžetskih sredstava svi klubovi će ispasti iz prvoligaških takmičenja i neće moći da dobiju novac koji im se sada dodeljuje jer se drugoligaški klubovi drugačije vrednuju.

                        Pozivu za protest vaterpolista danas su se, od svih sportskih klubova, odazvali jedino fudbaleri Fudbalskog kluba Delijski vis.

                         Vaterpolisti su tokom protesta razvili transparent sa Vučićevom fotografijom i natpisom “Predsedniče stanite u odbranu niškog sporta”, a na kraju protesta su ispod ulaznih vrata ostavili svoje zahteve, jer obezbedjenje Gradske kuće nije reagovalo na zvono.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare