Protest nekadašnjih radnika „Koštane” i ratnih veterana

VRANJE

U Vranju su danas protestovali nekadašnji radnici Fabrike obuće „Koštana“, kojima su se pridružili i predstavnici Udruženja „Srpski ratni veterani Vranje“.

Obućari koji treže neisplaććene zarade, a ratni veterani bolji zakon, protest su održali ispred sedišta Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju.

Skup je bio planiran ispred zgrade Gradske uprave, ali usled pojačanih mera bezbednosti, na toj lokaciji, zbog  suđenja za ubistvo Jugoslava Cvetanovića u Višem sudu u Vranju, protestanti su odlučili da se okupe ispred sedišta vranjskih naprednjaka, izjavio je Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora štrajkača „Koštane“.

On je istakao da po sudskim rešenjima država bivšim radnicima „Koštane“ u proseku duguje od 90.000 do 120.000 dinara, a sa zateznim kamatama te cifre su znatno veće, čak do 300.000.

Na protestu je rečeno da su, nakon obraćanja Aleksandru Vučiću dobili odgovor da on nije nadležan za to pitanje, i da treba da se obrate Ministarstvu privrede, što je za njih neprihvatljivo. Oni žele isključivo da razgovaraju samo sa Vučićem.

Bio je to jedan od mnogobrojnih protesta ojađenih radnika, koji više od 17 godina pokušavaju da dobiju zaostale plate.

I na prethodnom okupljanju pre manje od mesec dana iznosili su isti zahtev.

Očigledno da njihove patnje nikog od nadležnih ne dotiču, s obzirom da ovo bolno pitanje zaostalih zarada niko ne rešava.

Isti je slučaj i sa ratnim veteranima koji ne prihvataju usvojeni zakon koji se bavi njihovom problematikom, jer su, kako kažu, njime „poniženi“.

Skup, koji je obezbeđivala policija, prošao je bez incidenata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare