Protest leskovačkih taksista

LESKOVAC

 

Nekoliko desetina leskovačkih taksista javno je protestvovalo zbog odluke udruženja „Metla taksi“ da ukine obavezan start od 50 dinara i time ne poštuje odluku Gradske uprave za privredu i poljoprivredu, koja je ovo propisala.

Ovo, u stvari, znači da je taksi prevoz kod “Metla taksija” jeftiniji što  je sasvim normalno u uslovima tržišnog poslovanja i konkurencije.

Boban Jovanović iz “Žutog taksija” kaže da, pored protesta zbog nelojalne konkurencije, taksisti protestvuju i zbog toga što im komunalna policija ne dozvoljava da se na kratko zaustave na trotoaru, odnosno javnim površinama, kako bi mušterija ušla ili izašla iz vozila. Problem je, kaže ,  i što u gradu ne postoje obeležena parkirališta za taksi, kao i što se umesto trajnog, svake godine vrši estetski pregled vozila. Kao najveći problem Jovanović ističe parkiranje u prostoru oko bolnice.

Taksisti će svakodnevno između 12 i 13 časova voziti protstnu vožnju gradom i tada neće primati mušterije. Protest će trajati do ispunjenaj njihovih zahteva.

Reagovala i Gradska za uprava za inspekcijske poslove i naložila “Metla taksiju” da svoj cenovnik uskladi sa gradskom odlukom.

Saša Pešić, načelnik uprave je rekao da je Gradska uprava za inspekcijske poslove izvršila  kontrolu imenovanog auto taksi prevoznika odmah 3. juna, odnosno istog dana kada je i podneta prijava, a u vezi nepoštovanja Gradske odluke o minimalnim cenama taksi prevoza na teritoriji Grada Leskovca. Utvrđeno je da se nije pridržavao predviđene tarife, te je Saobraćajna inspekcija Gradske uprave za inspekcije poslove naložila auto taksi prevozniku da ukloni uočene nepravilnosti u zakonom previđenom roku, a to je 8 dana. Nakon toga, ako imenovani ne postupi po nalogu saobraćajnog inspektora biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare