PROTEST LESKOVAČKIH NOVINARA BEZ POMINJANJA VUČIĆA I GAŠIĆA

LESKOVAC

Na Širokoj čaršiji u Leskovcu večeras je održan  skup „Novinari ne kleče“ na kome su novinari i pripadnici opozicionih stranaka i NVO sektora, kako je rečeno ,  pružili podršku koleginici Zlatiji Labović.

Radi se o slučaju kada je ministar odbrane Bratislav Gašić neodmerenom izjavom uvredio , rekavši da „voli novinarke koje lako kleknu“.

Inače, Labovićeva je u tom momentu čučnula kako ne bi kolegama snimateljima smetala dok snimaju.

Iz više gradova u Srbiji večeras je I sa protesta upućen zahtev premijeru Aleksandru Vučiću da održi reč I smeni Gašića zbog ove uvrede, u zvaničnom obraćanju u Leskovcu ova imena , medjutim, nisu  pominjana.

Poverenik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) za Leskovac Bratislav Ilić  rekao je da je ovo podrška i Zlatiji Labović i svim koleginicama i kolegama koji su nekada možda doživeli manje ili veće uvrede, a to su prećutali zbog straha ili autocenzure.

“Ovakav skup je i vetar u leđa svima da svoj posao rade odgovorno, držeći se etičkih standarda novinarstva i da rade bez straha. Ujedino je podsećanje i političarima da njihove privilegije sa sobom nose i odgovornost, poštovanje, kulturu i humanist”, rekao je Ilić.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Darko
Darko
8 godine pre

Što da ih spominju? Prihvatljivi su i dobri dok plaćaju.