Proširuju zatvor u Leskovcu

BEOGRAD-LESKOVAC

 

Viši savetnik za medije i  odnose sa javnošću u  Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministrstva pravde  Zorana Vučićević rekla je danas za JUGpress da je planirano proširenje kapaciteta u okviru Okružnog zatvora u Leskovcu, za  za šta će,   u naredne tri godine u budžetu biti predvidjeno ukupno 714 miliona dinara.

 

“Planska dokumentacija je kompletirana i dobijena je građevinska dozvola”objasnila je Vučićević I dodala da je “ukupna površina celog tzv. komleksa koji će biti izgrađen j 3.000 metara kvadratnih a uključuje smeštajni paviljon (200 mesta), kuhinju, portirnicu, ogradni zid i karaulu”, dodala je ona.

Za ove namene planiran je novac u budžetima za naredne tri godine.

Tako su  u republičkom budžetu za narednu,  2017.  godinu planirana  72 miliona dinara, za  2018 . godinu 176 miliona I za 2019. godinu  466 miliona dinara .

Početak radova se očekuje u drugoj polovini 2017. Godine  godine.

Predviđeno je da novi paviljon bude zatvorenog tipa, što znači da će tu kaznu zatvora izdržavati lica osuđena na duge kazne, objasnila je Vučićević.

 

Prati
Obavesti me o
guest

7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Hrast
Hrast
7 godine pre

Zahvaljujući upravniku Goranu Petronijeviću koji je izgurao ovaj projekat, u ovom zatvoru će posao naći 70 leskovčana.

A kod komšija si napisao \"stotinjak\"?
A kod komšija si napisao \"stotinjak\"?
7 godine pre
Odgovori  Hrast

Jel to znači da njih više voliš, ili jednostavno kod njih smeš više da hiperbolišeš?

Boga iznesoše
Boga iznesoše
7 godine pre

Hvalospeve pišu Kražić i Petronijević kako bi sačuvali privilegije.Pitajte šefa straže o stanju u zatvoru i sve će vam ispričati.Zatvor je u raspadu i u pogledu ljudskih odnosa i infrastrukturno.

Beli
Beli
7 godine pre
Odgovori  Hrast

Aaa sad mi je jasno zašto Mesko tri godine pokušava da ga smeni…

Nemaju pojma
Nemaju pojma
7 godine pre
Odgovori  Hrast

A bre,kakve veze ima bilo ko iz Leskovačkog zatvora sa proširenjme kapaciteta u 10 Okružnih zatvora u Srbiji.Projekat radi Ministarstvo,pare preko EU obezbedjuje MInistarstvo …..Dva čoveka iz zatvora (upravnik i vaspitač) pišu sami o sebi kako bi se spasili smene.Cvetanović je ovde u pravu.Korumpirana uprava mora biti smenjena.

Lažovi
Lažovi
7 godine pre
Odgovori  Hrast

Kako vas bre nije sramota.Nemate blage veze sa ovom investicijom,a pišete gluposti.Vi li ste pronašli donatora,uradili projekat,aplicirali kod donatora…Sra vas bilo kao kradete tuđe znanje…

Ovo je prva ozbiljna investicija u Leskovcu
Ovo je prva ozbiljna investicija u Leskovcu
7 godine pre

za poslednje četiri godine.