Prosečena ulica popred stadiona, nosiće ime Radoša Cerović, heroja sa Košara

LESKOVAC

Devedeset pet miliona dinara iz budžeta grada uloženo je u radove na ulici dužine 560, 49 metara pored novog stadiona u Leskovcu.

Radove je danas obišao gradonačelnik Goran Cvetanović koji je ocenio da Leskovac iz dana u dan raste i dobija novo lice.

„Za svaki deo grada možemo reći da ga krasi nešto novo. Slobodno možemo reći da imamo jedan od najlepših stadiona u zemlji, za šta smo zahvalni predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na investiciji. Kako bi pristup bio adekvatan i celokupan izgled oko njega usklađen, započeti su radovi na izgradnji ove saobraćajnice. Vrednost radova iznosi 95 miliona dinara, a dužine je 560, 49 metara, dok je širina kolovoza 17 metara. Sama saobraćajnica je 52,9 miliona, vodovodna mreža 6,4 miliona, kanalizaciona mreža 10,4 za elektroradove izdvojeno 25 miliona, a za saobraćajnu signalizaciju 1,1 miliona. Zadovoljni smo činjenicom da je Leskovac jedan od tri grada u kojima je sportska infrastruktura upotpunjena stadionom izgrađenom po svim UEFA standardima i time omogućiti odigravanje svih utakmica kada je fudbal u pitanju.“

Cvetanović je rekao da će ulica dobiti ime po Radošu Ceroviću, koji je život izgubio na Košaru.

„Sa porodicom smo razgovarali i došli do zajedničkog zaključka da ova ulica ponese njegovo ime. U toku je procedura oko toga.“

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić pojašnjava da ova nova saobraćajnica povezuje gradsku saobraćajnicu koja se poklapa sa državnim putem i to je ulica Kralja Petra, a druga je ulica Voje Nikolajevića. Na ovaj način se omogućava prilaz stadionu i sa južne strane, a doći će i do rasterećenja saobraćaja. Saobraćajnica sadrži i trotoarske površine sa obe strane, a naći će se parking mesta i zelene površine. Rok za završetak radova je 90 dana, ali očekujemo da bude i brže, s obzirom na značaj saobraćajnice.“

Gradonačelnik Cvetanović je za utorak najavio dolazak ministra za kapitalna ulaganja, kao i šefa kabineta predsednika republike, sa kojima ćemo posetiti stadion i videti šta je sve urađeno.

„Za sada termin koji egzistira za otvaranje stadiona je 21. maj. Moram da kažem i da ostala dva stadiona, iako su počeli četiri meseca pre našeg da se grade, njima toliko kasne radovi. Usmeravamo polako da bude naše otvaranje, pa da krene otvaranje i ostalih. Što se rukovođenja stadionom tiče, moje insistirnje je da to bide na nivou države, da se formira javno preduzeće koje će da brine o svim stadionima, a mi u ovom trenutku planiramo Aleksandra Pejčića, doktora nauka u sportu, za direktora, zavisno od toga šta i kako bude. Od plana do realizacije je ponekad dug put. Ako bude centralizovano, verovatno generalni, a što se tiče samog Leskovca biće on zadužem u ovom trenutku, sa ovim planovima.

Aleksandar Pejčić, član Gradskog veća, u ime grada obišao je stadion u Bačkoj Topoli na kome igra ekipa TSC-a, koji je trenutno u samom vrhu srpskog fudbala.

„Taj stadion je jedan od najmodernijih u Srbiji, otvoren pre dve godine i izgradnja je koštala 19 miliona evra. U sklopu stadiona se pravi hotel vrednosti šest miliona evra. Vlada Mađarske je pomogla oko izgradnje. Mi ćemo probati da neke standarde koje oni imaju inplementiramo na naš stadion. Očekujemo da u što kraćem roku ponovo dođe komisija Fudbalskog saveza Srbije, koja nam je već dala neke sugestije kako bi ispunili sve standarde za odigravanje međunarodnih utakmica, kako bi se uverili da smo otklonili ono šta su nam sugerisali. Trudićemo se da taj naš stadion bude samoodrživ, popun onog u Bačkoj Topoli. Oni imaju stadion komercijalnog tipa, a na njemu iamte 10-15 VIP boksova čiji zakup košta na godišnjem nivou između 25-40.000 evra i, kako su nam rekli, oni imaju spisak onih koji čekaju da se usele u naredne dve godine”, rekao je Pejčić.

A vi , poštovani čitaoci, šta kažete? (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare