Promovisane knjige Slavice Lazarević i Jovana Dimitrijevića

LESKOVAC

U organizaciji Doma kulture u Brestovcu održana je promocija novih knjiga dva leskovačka pisca, članova udruženja Poezija 016 , Slavice Lazarević i Jovana Dimitrijevića.

„Slavica Lazarević je intuitiivni pesnik, poetesa visokog senzibiliteta, koja bi snagu sopstvenih emocija razorila da ih, ekspresivno, ne deli sa sebi ravnima. Njene pesme su romantične, emotivne, pisane u prvom licu i govore o ženi koja se lomi iznutra između realne stare i imaginarne nove ljubavi” reči su recenzenta njene zbirke pesama „Iluzija”, glavnog i dogovornog urednika Nove Naše reči Nikole Milićevića, koji je govorio o pesmama i književnom radu autorke.

Jovan Dimitrijević, multitalentovani umetnik predstavio je publici svoje dve knjige „Ja… samo nešto da pitam” zbirku priča i aforizama i „Zapisano” gde se pored priča i aforizama nalaze i pesme. Jovan piše o svakodnevnom životu, običnim ljudima i njihovim brigama, priče su na dijalektu. Odlikuje ga žanrovska i tematska raznolikost, sa obaveznom dozom humora, ali i ironije i sarkazma. Njegove stihove kazivala je Svetlana Stoiljković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare