Promovisana knjiga “Jedna strana istine”

LESKOVAC

U Leskovačkom kulturnom centru organizovana je promocija knjige pukovnika u penziji Tomislava Gligorijevića „Jedna strana istine“.

Reč je o knjizi koja na drugačiji način govori o zbivanjima na Kosovu i Metohiji devedesetih godina prošlog veka.

O knjizi su govorili Stevan Đurović, pukovnik u penziji, Nebojša Nikić, pukovnik u penziji, Ljubiša Dašić, operativac službe vojne bezbednosti i autor knjige.


„Svaka istina je mnogo bitna i karakteristična za sagledavanje prave istine o nečemu“ reči su Tomislava Gligorijevića. „Ja sam 15 godina bio rukovodeći pripadnik Službe vojne bezbednosti na teritoriji Kosova. U knjigu sam hronološki uneo sve ono što sam tamo u periodu od početka 90-ih do agresije NATO alijanse 1999. doživeo, prošao, što se dešavalo, odnosno kojim metodama i sredstvima rada su se Albanci koristili da bi ostvarili svoj cilj, uz internacionalizaciju problema i usmeravanje SAD i pojedinim zapadnih zemalja.“
Osvrnuo se Gligorijević i na današnju situaciju rekavši da svi problemi s kojima se Srbija susreće su posledica tih uzroka.
„Da se onda išlo u susret tim problemima i da su se oni tada rešavali, možda ih danas ne bismo imali. Međutim, problemi su se nagomilavali i vidim da je predsednik Vučić mnogo suočen sa njima, da ga sputavaju u pokušaju da nađe izlaz u razrešenju svih tih stvari. Inače, Srbija nema problema sa Albancima, to iskreno i verodostojno tvrdim. Srbija ima problem sa Sjedinjenim Američkim Državama i pojedinim zapadnim zemljama. Kad bi Srbija imala snage da razreši problem sa Amerikancima i nađe kompromis, Albanci bi sami klekli, stvari bi se postavile na svoje mesto. Ovako, sve je u magli, sve je u nekom apsurdu. Amerikanci su mnogo kapitala uložili u bazu Bondstil, oni su došli tu da ostanu…“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare