Promovisan roman mlade Vranjanke „Lilija ne preteruj“

VRANJE

 

U okviru tradicionalne kulturne manifestacije „Borina nedelje“, u sredu veče, je promovisan roman „Lilija, ne preteruj“ maturantkinje Gimnazije u Vranju, Lidije Marković.

Mlada autorka, kroz lik šesnaestogodišnje Lilije, koja se zaputila u svet odraslih, priča o nedoumicama sazrevanja i odrastanja, uz istovremeni bunt prema potrošačkom društvu. Knjiga koja je dragocena i za njene vršnjake, kao i roditelje, već je našla čitalačku publiku.

Ovo je njen prvenac i pored autorke, o romanu su u amfiteatru Gimnazije, govorile njena profesorka književnosti Tanja Rusimović i književnica i dekan Pedagoškog fakulteta, Sunčica Denić.

Ova talentovana autorka je nedavno u Vranju pobedila na nadmetanju u besedništvu, a do sada je osvojila i mnogobrojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Kulturni događaj je priređen u okviru tradicionalne manifestacije „Borina nedelja“ koja se više od pola veka održava u rodnom gradu poznatog književnika Borisava Stankovića.

Za četvrtak veče u Galeriji Narodnog muzeja predviđena je dodela Borine nagrade ovogodišnjoj dobitnici, književnici Grozdani Olujić za roman „Preživeti do sutra“ i za njen celokupan stvaralački opus. Nagradu dodeljuje Knjižena zajednica „Borisav Stanković“ koja organizator ove manifestacije. O knjizi će govoriti Slađana Jaćimović, Aleksandar B. Laković i Zorana Opačić, priređivač knjige.

 

Istovremeno u Beogradu, u Udruženju književnika Srbije, u Francuskoj 7, počinje program pod nazivom „Oni dolaze“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare