Promovisan roman “Kukasti krst nad Srbijom”

GRDELICA

U grdeličkom Domu kulture promovisan je roman „Kukasti nad Srbijom“ Radomira Baturana, doktora književnosti, koji od 1996. godine živi u Americi. Roman je napisano na osnovu istinitih događaja, a radi se o heroju beogradskog neba, lovcu-pilotu koji je sve što ima žrtvovao u aprilskom ratu 1941. godine. Sa neispravnim avionom, bez dovoljno municije, jurišao je na nemačke bombardere.Ostavljen i izdan, novi život započeo je u emigraciji i proveo ostatak života radeći teške fizičke poslove. Smrt ga je pronašla 1999. u Srbiji, pod udarima NATO avijacije.

Razgovor o romanu sa autorom vodio je Dejan Đorđević, dok je delove iz romana čitala Anđela Rančić, član Dečijeg dramskog studija.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sofi Marso
Sofi Marso
5 godine pre

Pohvale direktoru Marku za ozbiljan i odgovoran rad Doma kulture u Grdelici. Promocija ovog romana to dokazuje. Sto vise istine o junastvu i vitestvu Srba.

Марко Стојановић
Марко Стојановић
4 godine pre
Odgovori  Sofi Marso

Свака част Марку!! Промоција овог романа је и у Грделици из разлога јер је протагониста романа краљевски пилот Ђорђе Стојановић управо из села Ораовице код Грделице.