Promovisan roman “Kukasti krst nad Srbijom”

GRDELICA

U grdeličkom Domu kulture promovisan je roman „Kukasti nad Srbijom“ Radomira Baturana, doktora književnosti, koji od 1996. godine živi u Americi. Roman je napisano na osnovu istinitih događaja, a radi se o heroju beogradskog neba, lovcu-pilotu koji je sve što ima žrtvovao u aprilskom ratu 1941. godine. Sa neispravnim avionom, bez dovoljno municije, jurišao je na nemačke bombardere.Ostavljen i izdan, novi život započeo je u emigraciji i proveo ostatak života radeći teške fizičke poslove. Smrt ga je pronašla 1999. u Srbiji, pod udarima NATO avijacije.

Razgovor o romanu sa autorom vodio je Dejan Đorđević, dok je delove iz romana čitala Anđela Rančić, član Dečijeg dramskog studija.

2
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
2 Autor komentara
Марко СтојановићSofi Marso Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Sofi Marso
Gost
Sofi Marso

Pohvale direktoru Marku za ozbiljan i odgovoran rad Doma kulture u Grdelici. Promocija ovog romana to dokazuje. Sto vise istine o junastvu i vitestvu Srba.

Марко Стојановић
Gost
Марко Стојановић

Свака част Марку!! Промоција овог романа је и у Грделици из разлога јер је протагониста романа краљевски пилот Ђорђе Стојановић управо из села Ораовице код Грделице.

Проститутки Бишкека