Promovisali Roštiljijadu u Grčkoj i Sloveniji

LESKOVAC

Turistička organizacija grada Leskovca je na poziv Uprave grada i Privredne komore grčkog grada Larisa učestvovala na prvom Međunarodnom festivalu pod nazivom „Barbeque Festival“, saopšteno je iz TOL-a. Događaj je okupio veliki broj grčkih turističkih agencija, predstavnika turističke privrede, zvaničnika i medija. Osim grada Leskovca, predstavljena je turistička ponuda Beograda, Niša i Kraljeva sa posebnim akcentom na aktuelnosti u predstojećoj, letnjoj turističkoj sezoni. Promocija je upotpunjena i umetničkim programom i nastupom kulturno – umetničkog društva, a građani Larise kao i mnogobrojni turisti koji su tih dana bili u poseti ovom gradu posebno su uživali u degustaciji specijaliteta sa roštilja, navodi se u saopštenju.

U okviru svojih aktivnosti na promociji Leskovca predstavnici Turističke organizacije Leskovca predstavili su Leskovac i u Sloveniji, u gradu Vrhnika. Priređen je bogat, gastronomski program, a promotivne aktivnosti su obuhvatale pripremu velike pljeskavice, specijaliteta sa leskovačke skare i podelu propagandnih materijala koji najavljuju predstojeće manifestacije. U Vrhnici su u saradnji sa Zavodom za kulturu, sport i turizam i predstavnicima turističke privrede Celja, a u cilju daljeg unapređenja turističke ponude, realizovani sastanci na temu buduće saradnje na projektima preko evropskih fondova, dodaje se u saopštenju.

U Turističkoj organizaciji Leskovca smatraju da su promocije u Sloveniji i Grčkoj od izuzetne važnosti s obzirom da se poslednjih godina beleži značajan porast broja turista ovih država koji se odlučuju da posete Leskovac, naročito za vreme trajanja “Roštiljijade”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare