Promocija mačevanja, džudoa, gimnastike

LESKOVAC

U organizaciji Leskovačkog saveza sportova i Osnovne škole „Petar Tasić“ održana je promocija sportova: mačevanje, džudo i gimnastika.

Aktivnost se realizuje u okviru projekta „Promocija sporta-sport za sve“, a učešće su uzeli Mačevalački klub „Dubočica“, Džudo klub „Partizan“, Džudo klub „Leskovac“, Gimnastički klub „Kolut“, OŠ „Vasa Pelagić“, OŠ „Vuk Karadžić“, Gimnazija Leskovac i Ekonomska škola.

„Grad Leskovac podržava svaku organizaciju ovog tipa“ rekla je članica Gradskog veća zadužena za sport Brankica Stamenković i dodala da sport ne sme da bude privilegija bogatih i treba da bude dostupan svima.

„Put do formiranja prave ličnosti, posebno dečije, je vezan za sportske aktivnosti. Grad Leskovac se trudi da svake godine izdvaja sve više za sport, 2012. godine je bilo izdvajano 26 miliona dinara za sport, sada smo stigli do cifre od 55 miliona dinara. Novac je dobilo je 107 klubova i organizacija, između ostalog i Leskovački savez sportova koji danas vrši ovu promociju. Uvek nam je cilj da se nađemo tu svi zajedno i da deci prikažemo nove mogućnosti i nove perspektive za razvoj sporta“.

Potpredsednik Leskovačkog saveza sportova i direktor Osnovne škole Petar Tasić, Goran Filipović, podsetio je da se ove aktivnosti sprovode i realizuje već tri godine.

„Cilj nam je da uključimo svu decu školskog, predškolskog i srednjoškolskog uzrasta da treniraju, da se bave sportskim aktivnostima. U nekoliko zadnjih godina uključilo se preko hiljadu dece u aktivnosti sportskih klubova. Mogu sa zadovoljstvom da kažem da smo pioniri u gradu, kada je u pitanju Osnovna škola „Petar Tasić“. Ona je centar promocije sporta i upravo sada Ministarstvo prosvete potencira da se sport uvede u škole, a mi to radimo već tri godine i želimo da sve škole dozvole učenicima da besplatno treniraju. U OŠ „Petar Tasić“ svi učenici besplatno treniraju sportove onih klubova koji koriste našu salu za fizičko. Mi projektom promocije sporta želimo da povežemo sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove sa našim sportskim klubovima i sportskim stručnjacima. Inače moram da kažem da smo novembra vodili decu iz više sportskih klubova i svih škola sa teritorije grada na sajmu sporta u Beogradu gde su deca mogla da se upoznaju sa svim vrhunskim sportistima i da vide sve sportove koji postoje u našoj zemlji“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare