Promenjena pravila za izbor direktora Domova kulture

LESKOVAC

Na 80. sednici Gradskog veća usvojeni su predlozi odluke o izmeni i dopuni Odluke o osnivanju Domova kulture u Pečenjevcu, Brestovcu i Vučju. Izmene se odnose na izbor direktora Domova kulture i uslovima koji se tiču načina izbora, kao i na ovlašćenja Nadzornog i Upravnog odbora ovih ustanova.

Članovi Gradskog veća su izmenili i Lokalni akcioni plan zapošljavanja grada Leskovca za 2018. godinu, kako bi se preraspodelom sredstava povećao iznos za javne radove, gde je u 2018. godini bilo 100%-no izvršenje. Ovim bi se omogućilo potpisivanje ugovora sa Nacionalnom službom za zapošljavanje o raspisivanju novog javnog konkursa čime bi 25 lica dobila mogućnost da obavlja javne radove na pet meseci.

Doneta je i odluka kojom će se sredstva iz budžetske rezerve usmeriti za potrebe realizacije dva projekata, „Razvoj inovacionog ženskog preduzetništva“ (700.000 dinara) i „Radimo za bolju budućnost dece“ (7,5 miliona dinara). Radi se o projektima gde je Grad Leskovac sufinansijer, a konkursi su raspisani tokom 2018. godine, te ova sredstva nikako nisu mogla da se predvide u budžetu za ovu godinu.

Gradsko veće Grada Leskovca će sve ove odluke proslediti skupštini Grada Leskovca na usvajanje i predlaže predsedniku skupštine Grada Leskovca da 25. sednicu zakaže za 23. novembar 2018. godini.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare