Prolećna temperatura u februaru

NIŠ

Temperatura u februaru će biti iznad proseka sa nešto većom količinom padavina od prosečnih vrednosti. Do kraja ove sedmice biće suvo vreme i očekuje se da temperatura bude između 15 i 20 stepeni. Tokom iduće sedmice se očekuje manji pad temperature  sa povremenom pojavom kiše a u drugoj polovini meseca, biće malo hladnije ali i neki dan sa snegom“, keže Zoran Vasiljević, rukovodilac Meteorološke stanice u Nišu.

 Kakav će biti mart i da li će „Baba Marta“ da nas iznenadi teško je precizirati.

„Teško je unapred predvideti vreme po danima. Znamo da će i mart biti topliji od proseka, ali je  moguće da se provuče i neki dan sa snegom“, dodaje Vasiljević.

              Naglašava da je temperatura u januaru ove godine bila za dva stepena viša u odnosu na prosek i to se odrazilo manjom količinom snega.

             „Ovo i ovakvo vreme sa temparturama i padavinama koje sada beležimo postaće u neku ruku normalno. Biće sve manje i manje izrazito hladnih zima sa puno snega, a sve više ovakvih zima. Biće po neka zima i sa većim snegom, ali će to biti sve ređe“, objašnjava Vasiljević.

               Januar ove godine su obeležile i velike kiše u kratkom vremenskom periodu.

               „U januaru je palo 178 litara kiše po metru u Nišu i celo ovo područje je imalo veće količine padavina od  normalnih što je uzrokovalo i veliki porast na  rekama. I februar će biti vlažniji od proseka, ali ne možemo da  predvidimo koliko će dana biti sa kišom. Nije isto kada velika količina padne u malom broju dana i pojave se poplave ili se ta količina padavina, mada je veća od proseka, rasporedi na više dana“, ističe Vasiljević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare