Prolećna izložba“ učenika Škole za tekstil i dizajn

LESKOVAC

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu u saradnji sa Školom za tekstil i dizajn Leskovac organizovala je „Prolećnu izložbu“ učenika umetničkih smerova ove škole. Izloženi radovi predstavljaju isečak nekih od najkreativnijih momenata sa časova stručnih predmeta, a izložbu je otvorio profesor stručnih predmeta Ivan Hadži Tančić.

„Ovo je jedna u nizu aktivnosti i manifestacija koje se organizuju u dugogodišnjoj saradnji ove škole i biblioteke. Daroviti učenici sa svojim profesorima svojim angažovanjem i veštinama redovno mapiraju kulturni identitet grada Leskovca. Umetnički resursi uvek garantuju dobar razvitak jedne zemlje, a kamoli jedne sredine i grada. Svedoci smo mnogobrojnih gradskih murala, grafičkih rešenja, dizajnerskih kreacija, izložbi i modnih revija, kao i učešća i nagrada na značajnim međunarodnim i republičkim konkursima. U svom trajanju od 130 godina postojanja, od kojih je 27 plodnih godina bilo posvećeno pedagoškom radu umetničkih smerova, škola je izgradila najkvalitetnije studente umetničkih i dizajnerskih akademija i visokoobrazovnih ustanova, a nakon toga i afirmisanih umetnika i dizajnera. Izložbu čine radovi posve drugačiji od onih koji su bili izloženi u Leskovačkom kulturnom centru, a osim klasičnih motiva, likovnih postavki i uz korišćenje gotovo svih likovnih tehnika, koji su sastavni deo naših časova, možemo se susresti i sa dragocenim ličnim transformacijama i eksperimentima.“

Izložba se može pogledati na portalima Biblioteke do 5. maja, dok se u Čitaonici može videti do 18. aprila 2022. godine. Posebno interesnatno je što je deo izložbe postavljen u izlogu biblioteke, tako da se može videti i izvan prostorija ove ustanove.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare