Projektno sufinansiranje sportskih klubova: Novac i rang

LESKOVAC

Iz budžeta Grada Leskovca podeljeno je 55 miliona dinara sportskim udruženjima i klubovima. Ukupno njih 107 je dobilo sredstva koja su se kretala u rasponu od 50.000 za Sportsko udruženje „Poštar“ do sedam miliona dinara, koliko je dobio RK „Dubočica 54“. U nastavku teksta su navedeni klubovi koji su dobili najviše novaca, kao i plasman u ligama gde se trenutno takmiče.

Rukomet

RK „Dubočica“, 7.000.000 dinara, Super „B“ liga Istok-Zapad (drugi rang) nakon pola sezone nalazi se na četvrtom mestu sa 14 bodova.

RK „Hisar“ 1,4 miliona, prva liga „Istok“ (treći rang), nakon pola sezone deseti sa četiri boda.

ŽRK „Dubočica“, 900.000 dinara, prva liga „Istok“ (treći rang), nakon pola sezone osma sa osam bodova.

Odbojka:

OK „Dubočica,“ 3,2 miliona dinara, prva „B“ liga (treći rang), nakon prvog dela sezone su četvrti sa 23 bodova.

ŽOK „Leskovac 98“, 1,5 miliona dinara, prva „B“ liga (treći rang), nakon prvog dela sezone deseto mesto sa devet bodova.

Košarka:

KK „Zdravlje“, 6.000.000 dinara, Druga liga (treći rang), posle 13 odigranih kola nalaze se na deobi 6-9 mesta sa 20 bodova.

KK „Aktavis akademija“, 890.000 dinara, seniori se takmiče u Drugoj muškoj regionalnoj ligi „Istok“ (peti rang) i nakon prvog dela sezone su drugi sa 17 bodova, dok se seniorke takmiče u Drugoj ligi „Jug“ (drugi rang) i nakon jedanaest odigranih kola zauzimaju sedmo mesto sa 14 bodova.

KK „Hisar“, 860.000 dinara, druga muška regionalna ligi „Istok“ (peti rang) i nakon prvog dela sezone su peti sa 14 bodova.

Fudbal:

Fudbalski klub „Moravac Orion“, 4,2 miliona dinara, Srpska lig „istok“, (treći rang), nakon jesenjeg dela peti sa 25 bodova.

GFK „Dubočica“, 3,8 miliona dinara, Zona „jug“ (četvrti rang), nakon jesenjeg dela sezone se nalazi na prvom mestu sa 38 bodova.

FK „Sloga“, 2,3 miliona dinara, Zona „jug“ (četvrti rang), nakon jesenjeg dela sezone se nalazi na 14. mestu sa 11 bodova.

ŽFK „Lavice“, 1,3 miliona dinara, Prva liga (drugi rang), nakon jesenjeg dela sa 12 bodova su na drugom mestu.

Klub malog fudbala „Leskovac“, 870.000 dinara, treća liga (treći rang), nakon jesenjeg dela drugi sa 21 bodom.

 

Košarkaški klub „Aktavis akademija“ je jedini klub koji ima u zvaničnom takmičenju tiomove seniora i seniorki.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare