Projekat “Kulturne potrebe mladih” u Bujanovcu, Preševu i Medvedji

BUJANOVAC

 

Udruženje gradjana Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije iz Leskovca počelo je  realizaciju projekta “ Kulturne potrebe mladih u Preševu, Bujanovcu I Medveđi-Kako do dijaloga”, koji  finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko programa Evropski PROGRES.

Ovaj projekat  ima za cilj  razvoj i promovisanje međuetničkog i interkulturalnog dijaloga u cilju povećanja kohezije zajednice, a naročito među mladima iz srpske, albanske i romske zajednice u Bujanovcu, Preševu i Medvedji, rečeno je danas na press konferenciji u Bujanovcu.

 

Projektom je predvidjeno sprovođenje   istraživanja kulturnih potreba mladih u ove tri opštine, pojedinačno u svakoj od nacionalnih zajednica, srpskoj, albanskoj i romskoj.

 

Kroz analizu dobijenih rezultata anketa biće posebno istanute istovetne potrebe koje su definisali mladi ljudi iz ove tri zajednice, rekla je na konferenciji za novinare koordinator na projektu Ljiljana Stojanović.

 

U okviru projekta biće organizovani okrugli stolovi na kojima će  mladi Srbi, Albanci i Romi u ove tri opštine  razgovarati o onome što nedostaje u svakoj od tih opština mladima u kulturnom životu  i , istovremeno, biće pokrenute inicijative za zajedničko delovanje prema lokalnim organima vlasti i nadležnim institucijama u Srbiji.

 

Na okruglim stolovima će učestvovati i predstavnici državnih i lokalnih institucija i  međunarodne zajednice

 

U okviru projekta će biti pripremljena i odštampana publikacija sa rezultatima istraživanja kulturnih potreba mladih na srpskom, albanskom i romskom jeziku

bujanovac-press bujanovac-press-1

 

Opšti cilj projekta je unapređenje kulturnog života mladih u opštinama Preševo, Bujanovac, Medveđa kao i poboljšati opštu atmosferu između  različitih etničkih zajednica.

Na konferenciji za novinare je istaknuto i da će rezultati istraživanja i ovog projekta biti relevantni pokazatelji koji mogu biti deo oopštinskih strategija za mlade.

 

bujanovac-press-6 bujanovac-press4

Partneri na ovom projektu su opštine Bujanovca, Preševo i Medveđa

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare