Projekat “Dijalek(a)t” podržan sa 26 miliona dinara

VLASOTINCE

Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je opštini Vlasotince 26 miliona dinara realizaciju projekta ” Dijalek(a)t” , koji podrazumeva niz aktivnosti na južnjačkom dijalektu, ali i delimičnu rekonstrukciju sale Kultrunog centra,tj.bioskopa.

“Bili smo vrlo uporni pre više od mesec dana, kada su članovi tima Gradovi u fokusu boravili u Vlasotincu, da ih ubedimo da je baš naš projekat izuzetno važan za lokalnu zajednicu. Da nam se trud isplatio pokazuje i to što smo od deset gradova i opština mi drugi na listi po dodeljenoj sumi – 26 miliona dinara. Ta suma nije dovoljna za potpunu rekonstrukciju sale bioskopa, ali je lokalna samouprava pripremila ostatak novca u iznosu od 20,6 miliona dinara koji je neophodan za kompletnu adaptaciju prostora”,  rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.


Opštinski većnik zadužen za kulturu I informisanje Zoran Stamenkovićrekao je da je strateško opredeljenje opštine da osim u infrastrukturne objekte ulaže I u one namenjene kulturnim sadržajima.
“Verujem da će Vlasotince dobiti veoma lep i reprezentativan objekat u centru grada”, rekao je Stamenković.
Ispred projektnog tima, Vesna Đorđević je objasnila da projekat obuhvata različite umetničke forme raspoređene kroz tematske celine: Merak, Džumbus, Dečji k’r’šl’k i Vinski bal.


Projekat Dijale(k)at je odobren u okviru konkursa Ministarstva kulture i informisanja „GRADOVI U FOKUSU 2017.“

Na ovom konkursu podržano je 10 projekata, od 58, koliko je prijavljeno, ukupnom iznosu od 140 miliona dinara.

Tri projekta nisu razmatrana jer nisu ispunila svoje obaveze nakon što su im prošle godine odobrena sredstva po istoimenom konkursu.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare