Program zaštite i pomoći ugroženima u vreme pandemije koji sprovodi Ministarstvo za povratak

PRIŠTINA

U trenutno 18. opština na Kosovu, pod sloganom „DA ŽIVOT POBEDI“, Ministarstvo za zajednice i povratak je pokrenulo opsežnu akciju raspodele 10,8 tona osnovnih životnih namernica, uz 7.497 komada sredstava za higijenu (u 300 paketa) od koje će direktnu korist imati približno 907 najugroženijih osoba, saopšteno je iz tog ministarstva.
Kriza sa kojom se svet trenutno suočava usled pandemije korona-virusa (Kovid-19), ujedinila je mnoge institucije, organizacije i ljude dobre volje koji su spremni da se humanim akcijama bore protiv ove nevidljive pošasti. Mere zaštite od pandemije koje je Vlada propisala za građane dodatno otežavaju svakodnevni život, a pogotovo pogađaju najranjivije među nama, a to su: povratnici, ugrožena interno-raseljena lica koja žive u kolektivnim centrima, korisnici socijalne pomoći, starije osobe, osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji i izolovani pripadnici nevećinskih zajednica. Zato je akcija „DA ŽIVOT POBEDI“ usmerena na upravo ove kategorije stanovništva kojima je pomoć najpotrebnija.
Akcija „DA ŽIVOT POBEDI“ se sprovodi u tesnoj saradnji sa opštinama, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite za predstavnike Ministarstva za zajednice i povratak i volontere koji učestvuju u raspodeli (300) paketa pomoći. Opštine koje su obuhvaćene ovom akcijom su: Istok, Kamenica, Klokot, Klina, Peć, Prizren, Orahovac, Lipljan, Obilić, Vučitrn, Štrpce, Gnjilane, Gračanica, Vitina, Uroševac, Ranilug, Parteš i Novo Brdo.
Ovo je ujedno i javni apel drugim institucijama, organizacijama i ljudima dobre volje da se priključe zajedničkoj akciji, jer jedino solidarni možemo odgovoriti nevidljivom neprijatelju današnjice pod imenom Kovid-19.
DA ŽIVOT POBEDI” navodi se u saopštenju .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare