Program plaćene prakse za studente novinarstva „Denis Kolundžija“ – rok za prijave: 19. maj

BEOGRAD

Podsećamo da je Slavko Ćuruvija fondacija raspisala konkurs za učešće u Programu plaćene studentske prakse „Denis Kolundžija“ u partnerskim medijima Fondacije. Na konkurs se mogu prijaviti studenti i studentkinje novinarstva medijskih i novinarskih studija na fakultetima u Srbiji. Rok za prijave ističe 19. maja u ponoć.

Stipendija podrazumeva dvomesečnu plaćenu praksu u beogradskim redakcijama novinskih agencija FoNet i Beta, lista Vreme, portala Cenzolovka i novosadskog Radija 021.

Za one koji budu primljeni na praksu obezbeđena je mesečna stipendija u iznosu od 200 američkih dolara bruto, u dinarskoj protivvrednosti.

Ko?

Za Program plaćenih studentskih praksi „Denis Kolundžija“ mogu da se prijave studenti medijskih i novinarskih studija na fakultetima u Srbiji. Pet najboljih biće izabrano da učestvuje u programu.

Šta?

Program praksi podrazumeva dnevni praktični angažman u partnerskim redakcijama na definisanju i realizaciji novinarskih zadataka, u saradnji sa urednicima. Angažman će biti prilagođen obavezama studenata na fakultetima. Izabrani studenti imaće mentorsku podršku urednika i novinara u partnerskim medijima. Uspešni kandidati će dobiti priliku da steknu neposredno iskustvo u praćenju događaja i proizvodnji informativnih medijskih sadržaja.

Kada?

Program prakse biće realizovan u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2024. godine. Praksa se odvija u redakcijama partnerskih medija.

Kako?

Zainteresovani studenti treba da pošalju motivaciono pismo i CV na adresu konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs, najkasnije do 19. maja 2024. u 23.59. Prijave koje stignu nakon navedenog roka ili budu nepotpune, neće biti uzete u razmatranje.

Program od 2024. godine nosi ime preminulog novinara Denisa Kolundžije, koji ga je inicirao u okviru Slavko Ćuruvija fondacije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare