Program Leskovačkih letnjih festivala

U nedelju, 27. juna 2021. godine na repertoaru Leskovačkih letnjih festivala biće izvedene predstave leskovačkog Narodnog pozorišta.

Naši najmlađi sugrađani će od 20,30h moći da uživaju u edukativnoj predstavi po motivima crtanog filma “Sunđerko Bob”. Omiljeni junaci današnjice Sunđer Bob, Patrik i Lignjoslav doneće priču o virtuelnim igricama i značaju pravih prijatelja. Predstava će podsetiti mališane i njihove roditelje da kompjuter, tablet i mobilni telefon nisu jedini način za igru i zabavu.

U 22,00h biće izvedena predstava “Putovanje kroz gusto granje”. Dragan Boža Marjanović će publiku nasmejati pričom o Rokiju, bivšem bokseru i bivšem robijašu sa juga Srbije, koji posle povratka iz Haga proputuje celi svet i namerava da otvori turističku agenciju. Roki će prezentovati svoju firmu “AGEZATURIREK” (Agencija za turizam i rekreaciju) i po najpovoljnijim uslovima klijentima će ponuditi pojedine “destinacije”. Sa namerom da podkrepi svoju prezentaciju, posetiocima će predočiti svoja lična iskustva od kojih su pojedina porodična, a samim tim i veoma korisna.

U ponedeljak, 28. juna 2021. godine biće organizovano tradicionalno Vidovdansko veče. Veče počinje “Vidovdanskom trkom” 18,30h u centru grada (ispred kuće Šop –  Đokić). Trka se organizuje pod pokroviteljstvom Srpskog Atletskog Saveza , u organizaciji Gradskog atletskog kluba “Leskovac” i  ima dugu tradiciju i posvećena je promociji i uključivanju mladih u bavljenje  atletikom, a učestvuju deca predškolskog, osnovnoškolskog i srednješkolskog uzrasta, kao i predstavnici vojske i veterana.  Učestvovaće i takmičari iz drugih gradova  Srbije, atletski klubovi, kao i predstavnici Srpskog Atletskog Saveza.
Ove godine program je obogaćen i animatorima koji će posebno zabaviti decu i ulepšati im druženje. Takodje, novina je da će se dodela nagrada odrzati u porti Saborne crkve gde je priredjen i prigodan program povodom praznika sa početkom od 19,30h. (Kazivanje o Vidovdanu, nastup crkvenog hora “Branko”, crkvenog orkestra, Vitezovi).

Nakon kolažnog programa koji je posvećen Vidovdanu, u etno kompleksu Šop – Đokić, leskovačkoj publici Poetskim kabareom Ivo Andrić predstaviće se glumci Narodnog pozorišta u Beogradu Vjera Mujović, Aleksandar Srećković Kubura i naš poznati kompozitor Rade Radivojević.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare