Proglašena lista dr Milića – na listi 30 zdravstvenih radnika, profesori i osnivač “Niških vesti”

NIŠ

Gradska izborna komisija u Nišu proglasila je još jednu Izbornu listu – grupu građana “dr Dragan Milić”. Lista predvođena direktorom niške kardiohirurgije biće četvrta na glasačkom listiću za odbornike Skupštine Grada Niša.

Nosilac četvrte predate liste za gradske izbore je, što je i od ranije bilo poznato, direktor niške kardiohirrugije dr Dragan Milić. Ono što se do sada nije znalo, a šta Milić do same objave liste nije otkrivao je i ko će biti kandidati ove grupe građana za odbornike.

Drugo ime na listi je Oliver Paunović, producent, osnivač portala “Niške vesti” i nekadašnji funkcioner Demokratske stranke. Pre dve godine Paunović je bio kandidat za poslanika koalicije “Suverenisti” ispred “Zdrave Srbije”, gde je za potpredsednika izabran pre nešto više od godinu dana. Milić je ranije u intervjuu za Južne vesti izjavo da je Paunović u njegovom timu jer je “organizator, koji je jako puno pomogao”.

Treći na listi je profesor Pravnog fakulteta u Nišu Predrag Cvetković, a četvrta je dugogodišnja novinarka i doskorašnja šefica dopisništva Večernjih novosti, novinarka Daliborka Alihodžić. Marica Bajović, glavna sestra klinike je na mestu broj 5, a za njom je Mladen Đurić, ekonomista, nekadašnji član URS-a i saradnik Branislava Jovanovića, bivšeg lidera ove stranke u Nišu.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Nišu Boban Stojanović je na listi ove grupe građana pod brojem 7.

Skoro polovina mesta na listi rezervisana je za zdravstevne radnike i radnice – njih 30. Među njima su hirurzi, anesteziolozi, medicinske sestre, medicinski tehničari…

Pre ove izborne liste, Gradska izborna komisija u Nišu proglasila je i liste “Aleksandar Vučić – Niš sutra”, “Biramo Niš – Đorđe Stanković” i “Ujedinjeni – Nada za Niš”.

Podsetimo, MIlić je i ranije najavljivao da će na izbore ova grupa građana izaći i to sama, jer žele “autohtonu, lokalnu nišku priču”. Kao moguću naveo je saradnju sa opozicijom posle izbora, ukoliko se budu usaglasili oko programa, sa akcentom na departizaciju. 

Nije učestvovao u potpisivanju Protokola o nesaradnji sa SNS-om, jer je, kako je tada rekao, prvo dogovorio potpisivanje protokola sa Proglasom, a i smatra da je najveća odgovornost “izgovorena reč”. Saradnja sa SNS-om, kako je ranije izjavio, “ne dolazi u obzir”. (Mediareform.rs)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare