Profesori i učenici iz Medveđe organizuju humanitarni turnir “Za Vukana”

MEDVEĐA

Učenici STŠ “Nikola Tesla” održaće turnir u basketu, odbojci i malom fudbalu “Za Vukana”, 20. i 21. marta u prostorijama sportske hale u Medveđi, sa početkom od 17.00 časova. Ovaj termin ej i za prvi i za drugi dan.

Osim učenika, u turniru će učestvovati i profesori sa dve ekipe. 

Turnir će biti humanitarnog karaktera za pomoć Vukanu Andrejeviću, koji ima oštećenje na frontalnom delu mozga zbog nedostatka kiseonika, što sprečava njegov normalan razvoj, pa kasni u odnosu na svoje vršnjake.

Vukan je u Turskoj primio četiri terapije matičnim ćelijama, što mu je dosta pomoglo u razvoju, ali potrebno je da se njegova terapija nastavi, što zahteva ponovni odlazak i primanje terapija na klinici u Turskoj, a to iziskuje mnogo novca.

Profesorka ekonomske grupe predmeta Marija Petrović kaže za JUGpress da je ideja potekla od učenika da kroz igru ostvare saradnju sa učenicima iz “komšiluka”, to jest sa STŠ “Vožd Karađorđe” i Gimnazijom iz Lebana.

“Mi, kao profesori smo im izašli u susret i pomogli oko organizacije. Uključili smo i našu osnovnu školu “Gornja Jablanica” jer nam je to i deo prezentacije naše škole. Deca su imala slobodu izbora da sami odluče u koje svrhe će potrošiti novac. Bili su jednoglasni da hoće da sva prikupljena sredstva namene za lečenje malog Vukana i tako daju svoj skroman doprinos. Smatram da zaista treba da pružamo podršku takvim inicijativama učenika i da ih maksimalno ohrabrimo da iskazuju prave vrednosti. Nadamo se da će i naši sugrađani to prepoznati i da ćemo svi zajedno pokazati da jesmo složni, jesmo ljudi velikog srca. Vukanu bismo svi zajedno na taj način poručili da se svi molimo za njega i da navijamo za njega svim srcem”, rekla je profesorka Petrović i istakla da je jako ponosna na sve svoje učenike, a da je ovaj gest samo potvrda toga.

Ona je pozvala sve sugrađane da dođu i podrže ovaj humanitarni turnir u što većem broju. (kraj) JS/MS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare