Profesori donirali materijal, učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ prave vizire

NIŠ

 Od četrdeset jedne škole u Nišu, koje pripadaju Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije, čak 34 su se uključile u humanitarnu akciju nabavke materijala za vizire zdravstvenim radnicima.

Njima su se priključili i učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ koji će realizovati ovu ideju. Tako ujedinjeni profesori i gimnazijalci su pokrenuli još jednu humanitarnu akciju kojoj žele da pomognu ljudima koji su u prvim redovima u borbi protiv korone i koji se junački bore za svaki život ne štedeći sebe.

                          Nastavnici, članovi Sindikata prosvetnih radnika Niša su podržali učenike Gimnazije „Svetozar Marković“ i  donirali 78000 dinara za 1144 vizira, neophodnih  zaposlenima u bolnicama. Tako se još jednom pokazalo da su naši učenici sposobni i kreativni, a nastavnici socijalno odgovorni u ovom teškom trenutku.

                         „Profesori, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije,  su sakupili 78.000 dinara i od toga novca su nabavljene 52 folije od kojih će učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ na svojim 3D štampačima napraviti 1144 vizira. Oni su namenjeni medicinskim radnicima u bolnicima gde se smeštaju pacijenti koji su pozitivni na COVID 19. To je najmanje što smo mogli da učinimo za one koji su sada na prvoj liniji borbe protiv COVID-a 19“, kaže Gordana Arsić, profesor u Pravno-poslovnoj školi u Nišu i član  Izvršnog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare