Prof. dr Sunčica Denić dobila plakete Udruženja književnika Srbije

VRANJE

Ovogodišnja dobitnica plakete sa likom Sime Matavulja koju dodeljuje Udruženje književnika Srbije za dostignuća na polju književnosti je prof. dr Sunčica Denić iz Vranja.

Nagrada nosi ime velikog srpskog književnika Sime Matavulja, koji je bio i prvi predsednik Srpskog književničkog društva osnovanog 1905. godine, čiju tradiciju danas nastavlja Udruženje književnika Srbije.

Autorka je dva romana i sedam zbirki pesama, od kojih je poslednja, nedavno objavljena „Pisma Tuliju“, kao i niza stručnih i naučnih radova i priručnika za studente.

Za svoj književni i naučno-istraživački rad do sada je dobila brojna priznanja i nagrade.

Pomenimo samo neke.

Nagrada Branko Miljković, Grigorije Božović, Pero despota Stefana Lazarevića, Majstorsko pismo za izuzetan doprinos u srpskoj književnosti koju dodeljuje Književa zajednica „Borisav Stanković“, nagrada Vuk Filipović za književnu kritiku, Sima Cucić za najbolju knjigu iz oblasti nauke o književnosti za decu.

Jedna od značajnijih je i međunarodna nagrada „Ana Frank“ za izuzetna ostvarenja u književnosti za decu i mlade.

Priznanje je prof. dr Denić uručeno na Izbornoj skupštini Udruženja književnika Srbije, koja je održana u Beogradu, uoči praznika Vavedenje presvete Bogorodice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare