PRODUŽEN ROK ZA VOJNE PENZIONERE

BEOGRAD-LESKOVAC

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava korisnike vojnih penzija i njihove zakonske naslednike daje rok za podnošenje zahteva za isplatu razlike po osnovu vanrednog usklađivanja penzija produžen do 25. decembra 2015. godine, po osnovu kojih će biti zaključeni ugovori o vansudskom poravnanju.
U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije od 30. oktobra 2015. godine, pravo na usklađivanje penzije i isplatu razlike imaju profesionalna vojna lica (korisnici vojnih penzija) koji su ostvarili pravo na penziju zaključno sa 1.1.2008. godine (aktivna vojna služba im je prestala sa 31.12.2007.g.) i njihovi zakonski naslednici.
Svim vojnim penzionerima i njihovim zakonskim naslednicima koji imaju pravo na isplatu ove razlike, a koji podnesu zahtev do naznačenog roka, utvrđeni iznos duga biće isplaćen jednokratno u januaru 2016. godine. Fond utvrđuje iznos obaveze nastale po ovom osnovu za period od 1. januara 2008. godine do 31. oktobra 2015. godine uvećane za indeks cena na malo, odnosno indeks potrošačkih cena, od meseca u kome je trebalo da bude izvršena svaka pojedinačna isplata ovako usklađenog iznosa penzije.
Obrazac zahteva, kao i spisak potrebne dokumentacije, može se preuzeti sa zvaničnog sajta Fonda www.pio.rs ili u svakoj filijali Fonda. Korisnici vojnih penzija, odnosno članovi njihovih porodica sa prebivalištem van teritorije Republike Srbije, mogu radi smanjenja troškova i brzine vođenja postupka ovlastiti drugo lice da u njihovo ime preduzmu sve pravne radnje potrebne za isplatu po ovom osnovu.
Podsećamo da je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, u skladu sa Zaključkom Vlade od 30. oktobra, uskladio penzije profesionalnih vojnih lica ostvarene do 31.12.2007. godine, a isplata usklađenog iznosa penzije počela je 5. decembra, dakle sa isplatom penzije za mesec novembar 2015. godine, kada su penzije uvećane za 6,57 odsto.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare