Prodaju objekte u Bujanovačkoj banji

BUJANOVAC

Deo imovine Zavoda za specijalizovanu rehabilitaciju u Bujanovačkoj banji oglašen je na prodaju.

Početna cena je 31,8 miliona dinara (oko 270.000 evra).

Na prodaju su zdravstveno rekreativni objekat (površine u osnovi 1.743 kvadrata), zgrada zdravstva (177 kvadrata), sportski teren sa tribinama (315 kvadrata) i šuma (768 kvadrata).

Javno nadmetanje zakazno je za 6. oktobar u Vladičinom Hanu.

U poslednje objavljenom kvartalnom izveštaju preduzeća (april-jun 2023) navodi se da do sada nije bilo potencijalnih kupaca Zavoda s obzirom na lokaciju i „nefunkcionalnost započetih građevinskih zidina i objekata“.

I istom izveštaju piše da je ukupna vrednost svih nekretnina, postrojenja, opreme i bioloških sredstava Zavoda procenjena na 85,8 miliona dinara (730.000 evra)

Ukupne obaveze koje preduzeće ima poveriocima iznose 57,3 miliona dinara (488.200 evra). Jedini poverioci su Fond za razvoj i Elektrodistribucija Vranje.

U izveštaju se navodi da je u toku izveštajnog perioda (april-jun) poslato novo obaveštenje u vezi sa prodajom Zavoda povereniku i Igumanu manastira Hilandar i episkopu vranjskom. Piše i da je najavljena njihova ponuda za kupovinu, a da je u toku prikupljanje priloga i donacija.

Kao drugi potencijalni kupac navodi se i JP Direkcija za izgradnju Opštine Bujanovac.

Zavod je i vlasnik imovine kod manastira Prohor Pčinjski, ali ovu imovinu namerava da proda Ministarstvu privrede.

Holding Vrelo Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju u Bujanovačkoj banji je u stečaju od 2011. godine.

Lekovite vode Bujanovačke Banje spadaju u kategoriju natrijum-hidrokarbo-natnih, fluoroidnih, sulfatnih i ugljeno-kiselih hipotermi (43° C).

Koristi se kao terapijsko sredstvo kupanjem u bazenu ili kadi ili orošavanjem, a upotrebljava se i lekovito blato (peloid).

Izvor: Nova ekonomija

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare