Probna mala matura onlajn od 22. do 24. aprila

NIŠ

 Probna mala matura biće održana onlajn, a učenici osmog razreda 22. aprila će rešavati test iz srpskog jezika, 23. aprila iz matematike, a 24. kombinovani test, navodi se u dopisu koji je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavilo školama.

                                  U dopisu se navodi da će đacima svaki test biti dostupan 12 sati, od 8 do 20 , kako bi mogli da mu pristupe u vreme kad tehnički ili drugi organizacioni ili porodični uslovi dozvoljavaju.

                                 “Preko platforme mojaucionica.gov.rs i naloga koji im bude prosledio odeljenjski starešina, svaki učenik pristupa rešavanju testova.Svaki učenik će moći samo jednom da pristupi rešavanju testa, koje će biti vremenski ograničeno. To znači da kada učenik pristupi testu, mora i da ga završi u roku predviđenom za rad”,navodi se u saopštenju.

                                 Na početku testa, učenici će dobiti obaveštenje o dužini trajanja testiranja.

                                “ Povratnu informaciju o rezultatima testa učenik će moći da vidi nakon dvanaestočasovnog isteka vremena za rešavanje testa, kada će rešenja biti dostupna, a učenik će moći da im pristupi i analizira ih. Navedeno će biti moguće logovanjem na platformu sa istim pristupnim nalogom kao i za rešavanje testova“, navedeno je u dopisu Ministarstva.

                                 Za učenike koji nemaju tehničke mogućnosti da rade onlajn test, školama će biti na raspolaganju sva tri testa u PDF formatu, na dan kombinovanog testa 24. aprila, kako bi ih odštampale i prosledile roditeljima.

                                 Ukoliko su u mogućnosti, roditelji mogu da dođu do škole i preuzmu testove u skladu sa merama bezbednosti i pod uslovom da ne budu uvedene rigoroznije mere zabrane kretanja. Radi efikasnosti i što većeg obuhvata učenika testiranjem, preporuka je da škole na vreme obaveste roditelje i prikupe informacije o potrebama za štampanim testovima.

                    “Ove testove roditelji neće vraćati školi, već će nastavnici kroz redovnu komunikaciju sa ovim učenicima dobiti informacije o njihovom postignuću i na osnovu toga dati uputstva i materijale za učenje – pripremu za završni ispit”, navodi se u saopštenju.

                    Ukoliko ne budu postojali uslovi za preuzimanje štampanih testova, učenici će preko RTS-a moći da vide zadatke i njihova rešenja, piše u dopisu Ministarstva.

                     Po povratku đaka u škole biće sproveden i drugi probni završni ispit kojim će biti testirane procedure.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x