Problem spaljivanja guma: Okruglo pa na čoše ili od malog broja komunalnih milicajaca do gospođe koja baca račun kroz prozor

LESKOVAC

O problemu spaljivanja guma u južnom delu Leskovca, najčešće blizini fabrike Džinsi u Radničkom naselju, JUGpress je više puta pisao zahvaljujući informacijama i apelima naših čitalaca.

Problem nikako da bude rešen a, posle današnjeg elaboriranja razloga što se ne rešava u izjavi gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, teško i da se rešenje nazire.

Evo šta je rekao Cvetanović.

Na sve češće pritužbe građana da se na više lokacija u južnom delu grada spaljuju gume, gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da u Leskovcu ima sedam komunalnih milicajaca.

„Kada sam postao gradonačelnik bilo ih je deset, a u međuvremenu nijedan novi nije primljen. Pritom je jedan od ove sedmorice šef koji treba da rukovodi, pa ih je objektivno šest. Možda bi mi zajedno sa novinarima trebalo da napišemo dopis ka MUP-u, ka tužilaštvu da se nešto dešava… Ne verujem da je to baš totalna nepoznanica u smislu ko to radi, ali je činjenica da je to izvor velikog aero-zagađenja i da moramo da probamo zajedničkim snagama da nešto uradimo. Znate, dok naš Srbin ne bude kažnjen po džepu sve je to mrtvo slovo na papiru. Do sada sam organizovao 20 čišćenja terena od Bobišta do Pečenjevca i do uglavnom rade naši aktivisti. To nije ingerencija lokalne samouprave, to je stari auto-put. Računam da kad je nešto čisto niko više neće bišta tu da baca,. Ali, kad god prođete, za mesec dana to je izvor zaraze, jer se opet baca nešto.“

Gradnočelnik Cvetanović je rekao da mu se desilo da, dok se vozio motorom kroz južni deo grada, pored njega prođe kolima „gospođa koja je veroučitelj i pored koje su u kolima bili njen suprug i dvoje dece. Ona je kroz prozor bacila papir na kome je bio neki račun. Ja sam uzeo taj papir sustigao ih i, kad su stali na raskrsnici, kucnuo na prozor i rekao da im je „račun ispao i da ne prljaju sredinu računima.“ Godinu dana me nije pogledala u oči kad se sretnemo. Divna žena, dobila je skoro i neku nagradu, a treba da uči decu da ne prljaju životnu sredinu. Svi očekujemo da neko drugi čisti umesto nas.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
milorad
milorad
1 godina pre

Po meni, nije problem broj policajaca, već je problem u lošim navikama, toleranciji i neradu vlasti. Ako neko paljenjem guma ugrožava, zagađuje vazduh koji udišu građani u celom gradu, mora se naći rešenje, a ne opravdanje za nečiji nerad. Za rešenje ovog problema dovoljan je jedan policajac, ili inspektor, koji će uhapsiti vinovnika, bez obzira na nacionalnost. Nije ovo nerešiv problem, ako neko ima želju da ga reši. A, ako nema, tražiće opravdanje. A štetu, po zdravlje, snose svi građani, iovako već previše zagađenog vazduha od raznoraznih dimnjaka.
Zato, rešite ovaj problem. Trebalo je i da ne dozvolite da do ovoga dođe, bez obzira ko je i kakav je onaj koji ovo čini. Zdravlje ljudi je u pitanju.

Potop
Potop
1 godina pre

Ne treba kažnjavanje već vaspitanje i to kućno pa nadalje,a to uz ovu bahati vlast nemoguće jer su im 90% članova nevaspitano.Uz sve ono što ova vlast dozvoljava gleda kroz prste i pospešuje skoro pa neostvarivo.Od tabloida poslušničkih televizija sa zadrugom i parovima,a pričate o kulturi.Budalaštine.