Privrednicima regiona o Beogradskoj berzi

NIŠ

Danas je u suorganizaciji PKS-RPK Niš, lokalnim privrednicima i medijima predstavljen  projekat „IPO Go! – Izađi na berzu“, koji ima za cilj da stimuliše razvoj srpske privrede kroz podizanje svesti o mogućnosti da izlaskom na Beogradsku berzu kompanije iz Srbije obezbede potreban kapital i dobijune neophodnu stručnu pomoć.

U obraćanju niškim privrednicima predstavnici Beogradske berze i PwC-a su istakli značaj strateškog opredeljenja proaktivnih kompanija da dalji razvoj finansiraju putem berze, potencijalne koristi izlaska na berzu, koje se ostvaruju kako za pojedinačne kompanije, tako i za privredu i makroekonomske pokazatelje u celosti, ali i detaljnu proceduru koju je neophodno da kompanije sprovedu u procesu listiranja na berzi i iskustva iz razvijenih evropskih i zemalja u okruženju. Posebno je istaknut značaj saradnje koju kompanija u procesu izlaska na berzu ostvaruje sa saradnicima i savetnicima iz oblasti finansija, marketinga, revizije, ali i unapređenja koja se u kompanijama mogu postići u oblasti izveštavanja, korporativnog upravljanja i celokupnom poslovnom procesu.

Projekat Beogradske berze finansira Specijalni akcionarski fond Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD SSF), dok je realizacija ovog projekta poverena renomiranoj svetskoj revizorsko-konsultantskoj kući PwC koja ima značajna iskustva u savetovanju kompanija tokom procesa inicijalne javne ponude, odnosno izlaska na berzu. Prezentacije projekta „IPO Go! – Izađi na berzu“ planirane su narednih dana u privrednim komorama Kragujevca i Novog Sada, a naredni koraci podrazumevaju i aktivnu saradnju između selektovanih privrednika koji su zainteresovani za izlazak na berzu i izvršnog tima predstavnika PwC-a i Beogradske berze.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare