PRIVATNOM IZVRŠITELJU ODUZETA DOZVOLA, ANTIDATIRAO PREDMETE “METROPARKINGA”

BEOGRAD-LESKOVAC

Privatnom izvršitelju iz Beograda Ivanu Steviću trajno je zabranjen rad zbog utvrđenih zloupotreba sa antidatiranjem komunalnih predmeta privatnog parking preduzeća “Metroparking”, njegov slučaj je prijavljen i tužilaštvu za organizovani kriminal, saznaje Tanjug.

Narednih dana Stevića će razrešiti dužnosti Ministar pravde Nikola Selaković na čiju je inicijativu pokrenut postupak za njegovo razrešenje, rečeno je Tanjugu u ministarstvu.

Ivan Stević će biti prvi privatni izvršitelj koji je razrešen te dužnosti, od kada je 2011. godine ta profesija uvedena u pravosudni sistem Srbije.

 

Trajnu zabranu obavljanja delatnosti Steviću, koji je imenovan 5. maja 2012. godine, izrekla je mešovita Disciplinska komisija, nakon sprovedenog postupka za razrešenje koji je inicirao Selaković.
Predlog za razrešenje Stevića, ministar je podneo pošto je primio izveštaj Sektora za pravosuđe Ministarstva pravde koji je nadzorom nad radom kancelarije tog izvršitelja utvrdio nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju.

Uzeo avans od 45.000 evra

Naime, utvrđeno je da je Stević nesavesnim radom izvršio zloupotrebe, tako što je antidatirao komunalne predmete privatnog parking preduzeća “Metroparking”, na osnovu kojih je uzeo avans od 45.000 evra.

Od oko 1.130 predmeta tog parking preduzeća, Stević je u određenim slučajevima promenio datum prijema sa januara i februara ove godine na 25. decembar 2014. godine – dan ranije pre nego što su 26. decembra na snagu stupile Izmene i dopune  Zakona o izvršenju i obezbeđenju o ravnomernoj raspodeli predmeta među izvršiteljima, koju vrši Komora izvršitelja.

Tako je nezakonito za sebe pribavio više od 1.000 predmeta.

Informacije o ovom slučaju poslate su Tužilaštvu za organizovani kriminal, s obzirom da zakon nije prekršio samo izvršitelj, već i preduzeće sa kojim je protivzakonito sarađivao.

Savetnik za medije Komore izvršitelja Ivan Milošević rekao je danas Tanjugu da Komora zajedno sa Ministarstvom pravde kontinuirano kontroliše rad svih izvršitelja reaguje na svaki prigovor dužnika i građana koji smatraju da su oštećeni.

“Za svaki osnovan prigovor pokrećemo disciplinske postupke, jer izvršitelji moraju biti apsolutno odgovorni u obavljanju svog posla, s obzirom da im je država je poverila izuzetno bitan deo svojih ovlašćenja”, istakao je Milošević i pozvao građane da svaku nepravilnost u radu izvršitelja bez oklevanja prijave Komori.

Prema njegovim rečima, sistem izvršenja je važna karika u vladavini prava, jer je pravda dostignuta tek kada se doneta presuda i izvrši. Upravo zbog toga, kako je dodao Komora  ne sme i ne može da dozvoli da bilo koji izvršitelj nekažnjeno krši zakon i time nanese štetu profesiji u celini.

Metroparking – prvo privatno preduzeće za parking usluge

Preduzeće “Metroparking” je prvo privatno preduzeće u Srbiji koje obavlja kompletnu delatnost iz oblasti parking usluga.

Osnovano 2005. godine u Beogradu, a delatnost obavlja u više gradova na teritoriji Srbije i država u regionu.

Poseduje kapacitete za kompletan proces rešenja stacionarnog saobraćaja i parkiranja u gradovima, od izrade studijske dokumentacije do realizacije projekata i održavanja sistema.

Pod kontrolom 4.600 parking mesta i 130 zaposlenih.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare