Privatizacija-orudje za čistku medija

LESKOVAC

 

Predsednik USS „Nezavisnost“ Branislav Čanak u intervjuu za najnoviji broj Nove Naše reči kaže da je sprovedena privatizacija medija, u stvari, bila oruđe za njihovu čistku. Pre, posle i u toku privatizacije došlo je do, ne slučajnog, urušavanj aprofesionalnog i socijalnog statusa novinara, kaže Čanak, komentarišući sadašnju medijsku sliku i Srbiji i položaj medija i novinara.

Nova Naša reč prenosi autorski tekst srpskog političara iz Kosovcke Mitrovice Marka Jakšića, o ruskoj politici na Balkanu, odnosu Srbije prema EU i NATO paktu, kao i o nedavno održanim izborima u Srbiji. Nova Naša reč prenosi i rezultate istraživanja koji pokazuju na najpoželjiniji poslodavac u Srbiji više nije država, već su na prvom mestu inostrane kompanije. Ministar Aleksandar Vulin tvrdi da u Juri nije bilo brutalnog ponašanja prema radnicima, prenosi Nova Naša reč.

Povodom Nedelje Crvenog krsta i Crvenog polumeseca za Novu Našu reč govori predsednik upravnog odbora Crvenog krsta u Leskovcu Nebojša Cakić, o brojnim celogodišnjim kativnostima ove organizacije, ali i o nedostatku razumevanja svih lokalnih vlasti prema njoj.  U Nedelji Crvenog krsta donirano je 50 paketa za novorođene bebe, piše Nova Naša reč.

Kulturni događaj koji je bez sumnje obeležio prethodnu nedelju je osmi Ledamus. Ovogodišnji muzički festival otvorio je poznati violinista Stefan Milenković, koji je nastupio sa pijanistom Vladimirom Miloševićem. Osim „koncerta za pamćenje“, kako su ga mnogi Leskovčani ocenili, dvojicu umetnika primio je i gradonačelnik Leskovca , a o tome šta je na prijemu rečeno, piše Nova Naša reč.

Nova Naša reč predstavlja učenika osnovne škole „Vuk Karadžić“Dimitrija Đorđevića, koji je osvojio treće mesto na republičkom takmičenju iz fizike.

Leskovački nedeljnik piše i o ostalim aktuelnim događajima koji su obeležili nedelju za nama: bolnica dobila aparat za skining sluha beba, održana redovna sednica Sekcije gerontologa, polaznici pet obuka za nezaposlena lica dobili sertifikate o uspešno zavrešnim obukama, Narodni muzej predstavio deo artefakata pronađenih na arheološkom nalazištu Mala Kopašnica, i u Leskovcu obeležen Svetski dan sećanja na preminule od side, ali je mali broj građana pokazao interesovanje za brzo testiranje na ovu bolest.

U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“autor Žarko Spasić piše o diplomiranom ekonomisti, ekspertu za spoljnu trgovinu, Milunki Cvetković.

Iz oblasti sporta Nova Naša reč piše o značajnim rezultatima koje su postigla dva leskovačka plivačka kluba, obeležavanju 60 godina Rukometnog saveza, Školskoj olimpijadi i o drugim dešavanjima u sportu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare