Pritvoren vozač Hitne pomoći

VLADIČIN HAN

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, vozaču A. S. iz Vranja, koji je upravljao vozilom hitne pomoći Zdravstvenog centra iz koga je u saobraćajnoj nesreći u Grdeličkoj klisuri ispao i poginuo pacijent G. M. iz sela Donje Trebešinje, određen je pritvor od 30 dana.

Portparol Opštinskoj javnog tužilaštva u Hanu, Ivan Mladenović kaže da se osnovano sumnja da je vozač saniteta izvršio  krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

 „Pacijent je ispao kroz prozor desnih bočnih vrata i pao na kolovoz, nakon toga je na njega  naletelo teretno vozilo marke „volvo“ koje je udarilo pacijenta prednjim desnim točkom. Tom prilikom povređena je i medicinska sestra koja je bila u pratnji pacijenta koji je bio u ležećem položaju“, rekao je Mladenović.

On je dodao da se vozač saniteta A. S. iz Vranja na saslušanju branio ćutanjem.

Kako policija navodi saobraćajna nesreća se dogodila uoči Badnjeg dana, u petak, 5. januara na magistralnom putu Vranje-Niš u Grdeličkoj klisuri.

„Do nesreće  je došlo usred kontakta vozila hitne pomoći i teretnog vozila, koja su se kretala u istom smeru iz pravca Leskovca ka Vladičinom Hanu.  U saobraćajnoj nezgodi je učestvovalo još jedno teretno vozilo makedonskih registarskih oznaka koje je udarilo u zaštitnu ogradu. Nesreće se dogodila u petak oko 20 časova kod Džepa u Grdeličkoj klisuri“, navode u Policijskoj upravu Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare