Priređen program predškolcima u čast 

VRANJE

U Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju danas je priređena priredba posvećena predškolcima pod nazivom „Muzika je put do sreće“. Nastupala su deca vrtića „Sunce“ i „Neven“. Ovom priredbom mališani predškolskog uzrasta kroz pemu i igru oprostili su se od najbezbrižnijeg perioda života.  

„Od dece uvek treba učiti o čistoti srca, dobroti, iskrenosti i vratiti se mašti. Posebne su ove prilike kada se spajaju dani provedeni u vrtiću i dobre želje za budućnost naše dece. Da im ovde sa ovog mesta poželimo radošću i uspehom ispunjen život i bar toliko smeha koliko su u vrtiću imali igre“, istakla je direktorka PU „Naše dete“, Vesna Džikić.   

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković čestitao je svršenim predškolcima polazak u školu, a njihovim vaspitačima poželeo još mnogo generacija dece, istakavši da je značaj ranog uključivanja najmlađih u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja višestruk, počev od socijalizacije koja je veoma važna za njihov dalji rast i razvoj.  

On se pohvalio sa mrežom objekata za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece i podsetio na najnoviji vrtić koji će imati najsavremeniju opremu i didaktička sredstva. Govorio je šta je sve učinjeno na rekonstrukciji mnogih objekata koja su namenjena predškolskoj deci. Rekao je i da je jedan od prioriteta gradskog rukovodstva bezbedan i udoban boravak dece u vrtićima u Vranju i izneo podatak da se na godišnjem nivou za redovno funkcionisanje svih vrtića na teritoriji grada iz budžeta izdvaja preko 400 miliona dinara.  

„To pokazuje da nam je svima zajedno briga o potomstvu i njegovom zdravom odrastanju na prvom mestu“, zaključio je gradonačelnik. 

Ovaj događaj je priređen u okviru manifestacija „Dečji dani“, koja se završava u ponedeljak, defileom svih predškolaca. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare